Rond 08.00 uur kon de brandweer alweer starten met het inpakken van alle spullen. (Foto: G. Verver)
Rond 08.00 uur kon de brandweer alweer starten met het inpakken van alle spullen. (Foto: G. Verver) (Foto: )

Deltasport ontsnapt aan ramp

door Gerard Verver

Dankzij een toevallige voorbijganger, die dinsdagmorgen rond half zeven 112 belde vanuit de Broekpolder en meldde dat er rook kwam uit het clubgebouw van voetbalvereniging Deltasport, is een grote brand voorkomen.

Vlaardingen - De brand bleek te woeden in het dak boven één van de kleedkamers en kon door de snelle komst van de brandweer tot die locatie beperkt blijven. Vanwege de waterwinning werd al snel opgeschaald naar 'grote brand'.

Een analyse leerde, dat de brand waarschijnlijk is ontstaan in een dakventilator en dat er geen sprake is van verdachte omstandigheden.

Om de vuurhaard te bereiken heeft de brandweer een gat in de het dak moeten zagen. Die schade wordt, volgens snel aanwezige Deltasport-bestuursleden, al in de komende dagen hersteld.

Schoonmaak

Ook gaat dan een gespecialiseerde schoonmaakploeg aan de slag. Stichting Salvage gaat de vereniging helpen met de schade.

Brand Meester

De brandweer had de brand in het dak van Deltasports clubgebouw bijzonder snel onder controle. Daardoor kon de equipe al om 8.00 uur beginnen met inpakken en kon rond de klok van half negen het sein Brand Meester worden gegeven.

(Foto: Persgroep/gsv)

Meer berichten