Frans Hoogendijk is het niet eens met zijn ontslag als wethouder (Foto: Gemeente Vlaardingen/Peter de Jong).
Frans Hoogendijk is het niet eens met zijn ontslag als wethouder (Foto: Gemeente Vlaardingen/Peter de Jong). (Foto: Peter de Jong)

Ex-wethouder Hoogendijk slaat terug

door Peter Spek

Het blijft in en om de Vlaardingse raadzaal erg onrustig. Na het gedwongen vertrek van wethouder Frans Hoogendijk, nam de Vlaardingse inmiddels dus ex-wethouder revanche door tekst en uitleg te geven over zijn ontslag. Hij stelde daarin vooral de rol van burgemeester Annemiek Jetten ter discussie.

Vlaardingen - "Door haar manipulatieve optreden moest ik zwaar in de verdediging", was zijn eerste constatering. Frans Hoogendijk toont zich in zijn reactie uiterst verbolgen over zijn ontslag.

"Het ontslaan van een wethouder is een vrijwel unieke procedure in Nederland. Dan verwacht je ook ernstig verwijtbaar gedrag."

Ex-wethouder Frans Hoogendijk sneuvelde over het feit, dat hij verzwegen had dat hij zijn appartement in Holy verhuurd had aan arbeidsmigranten. Frans Hoogendijk beoordeelt het optreden van de burgemeester als manipulatief en politiek onverantwoordelijk.

"Een burgemeester onwaardig, zij speelt een dubieuze rol in deze zaak."

Privézaak

Vlaardinger Frans Hoogendijk vond het verhuren van zijn appartement een privézaak maar, met de kennis van nu, is het vooral een soort naïviteit die mij het wethouderschap heeft gekost."

Reacties uit de gemeenteraad konden niet uitblijven

Een reactie van de fractievoorzitters kon natuurlijk niet uitblijven na de verklaring over zijn ontslag door Frans Hoogendijk.

"De situatie die hij schetst over het besluit tot een extra raadsvergadering om de kwestie over het niet vermelden van verhuur van zijn woning aan arbeidsmigranten slaat kant nog wal", stellen de fractievoorzitters in een verklaring.

Openheid

"Frans Hoogendijk doet voorkomen of burgemeester Annemiek Jetten deze vergadering zelf heeft uitgeschreven. Wij waren, in tegenstelling tot Frans Hoogendijk zelf, wel aanwezig bij dit besluit en willen hier openheid over geven. Het waren de fractievoorzitters zelf die opdracht hebben gegeven om deze vergadering uit te schrijven", laten de verschillende fractievoorzitters in hun reactie weten.

De verklaring is ondertekend door alle fractievoorzitters uit de gemeenteraad behalve door Gilles Pappers van ONS.Vlaardingen, Ron Boers, Fractie Boers en Ben Trooster, Beter voor Vlaardingen.

Meer berichten