Zwaluwens trainersduo Danny Schenkel en Jerry Visser volgt  gespannen de ontwikkelingen. Ze zagen hun manschappen tweemaal scoren en Jodan Boys via strafschoppen steeds weer langszij komen. (Foto: PG/gsv)
Zwaluwens trainersduo Danny Schenkel en Jerry Visser volgt gespannen de ontwikkelingen. Ze zagen hun manschappen tweemaal scoren en Jodan Boys via strafschoppen steeds weer langszij komen. (Foto: PG/gsv) (Foto: )

Zwaluwen gaat voluit voor winnen tweede periode

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Het reguliere competitietreffen van zaterdag was, vindt trainer Danny Schenkel, geen 'kat uit de boom kijk-wedstrijd'. Zwaluwen en Jodan Boys bereikten een gelijkspel. Komend weekend treffen ze elkaar weer.

Dan staat er echt wat op het spel: de tweede periode en is winnen een must. Toch gingen beiden ook in Holy voor de volle winst, De thuisploeg om de nare smaak van het verlies tegen Rijnsburgse Boys en 's-Gravenzande weg te spoelen en de bezoekers om afstand te nemen van de gevarenzone. Ze kwamen, na twee veldtreffers van Zwaluwen en twee benutte strafschoppen van Jodan Boys niet verder dan 2-2. "We hebben in ieder geval, na de nederlagen van afgelopen weken, niet verloren. Dat is het positieve van vandaag. Maar we hebben ons ook niet beloond voor het betere spel", analyseert Schenkel, die komend seizoen bij Ajax het vrouwenelftal gaat leiden. "We hebben gespeeld zoals we altijd doen. Door met snelheid en bewegelijkheid de tegenstander vol onder druk te zetten en kansen te creëren." Over de strategie voor het volgende treffen met de Goudse tegenstander wil hij nog even niets verklappen. "We hebben vandaag naar elkaar kunnen kijken. Als je die twee domme strafschoppen (ontstaan door hands, red.) weg streept, hebben we gewonnen. Waarom zouden we dat zaterdag ook niet kunnen doen?"

Meer berichten