Voor Pleun Onderdelinden was het afzien bij het Spinning Event. Met zijn Unilever maten zorgde hij voor 3500 euro (Foto: Ada Onderdelinden).
Voor Pleun Onderdelinden was het afzien bij het Spinning Event. Met zijn Unilever maten zorgde hij voor 3500 euro (Foto: Ada Onderdelinden). (Foto: )

Ruim 96.000 euro voor Villa Joep

door Peter Spek

Vlaardingen - De energie spatte er zondagmiddag in sporthal Holy aan de Korhoenlaan weer vanaf tijdens het laatste uur van het Spinning Event voor Villa Joep. Met 180 fietsen, 700 honderd deelnemers en de medewerking van 160 sponsors verscheen er even na vier uur een bedrag van 96.800 euro op het grote scherm in de sporthal.

Net geen 100.000 euro, wat er verwacht werd, maar het bijeen gefietste bedrag werd in dankbaarheid aanvaard. "Ik ben erg trots op het resultaat, net geen honderdduizend euro, maar dit bedrag mag er wezen voor het onderzoek naar neuroblastoom jeugdkanker", zegt Jan de Witte, van dit grootste sponsorevenement van Vlaardingen, als hij bezweet van zijn fiets stapt na een uur intensief spinnen. "In elf edities hebben wij inmiddels anderhalf miljoen euro gedoneerd aan Villa Joep."Het blijft een groot emotioneel evenement. Bijna alle deelnemers hebben wel iemand in de familie of vriendenkring die getroffen is door kanker. "Dat maakt dit evenement zo uniek. Zeker toen wij aan het begin van de dag vier kaarsjes hebben aangestoken voor Joep en al die andere kinderen die door deze ziekte zijn getroffen. Ja dat doet je toch wel wat." Vlaardinger Pleun Onderdelinden deed voor de eerste keer mee aan dit spinning evenement en niet zonder succes. "Ik spin drie keer in de week maar om twee uur achter elkaar in dit hoge tempo op de fiets te zitten vergt toch wel erg veel energie van je lichaam, maar de sfeer is er naar om niet op te geven. Het is geweldig om, samen met 180 andere fietsers bezig te zijn voor het goede doel." En daar ging het Pleun Onderdelinden om. "Ons team van Unilever heeft 3500 euro bijeen gebracht. Omdat het bedrijf aan het einde van dit jaar uit Vlaardingen gaat vertrekken en in de pot van de personeelsvereniging nog een aardig bedrag zit, stelde ik voor een deel daarvan beschikbaar te stellen voor Villa Joep. De deelnemers zelf hebben voor een bedrag van 1000 euro gezorgd", aldus Pleun Onderdelinden, voorzitter van de personeelsvereniging.

Meer berichten