VFC's topscorer Nino Netten had  steevast zeker twee PPSC-ers in zijn nabijheid. "Dan hoop je dat anderen daardoor meer ruimte krijgen, maar dat er vandaag niet in. (Foto: Persgroep/gsv)
VFC's topscorer Nino Netten had steevast zeker twee PPSC-ers in zijn nabijheid. "Dan hoop je dat anderen daardoor meer ruimte krijgen, maar dat er vandaag niet in. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

Derby met titel als inzet werpt schaduw vooruit

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Voor de eerste keer dit seizoen viel er voor koploper VFC/za niets te juichen en stond de aanval droog. Dat mag de verdienste heten van PPSC, dat er in slaagde om de anders tamelijk moeiteloos combinerende Vlaardingers aan banden te leggen.

0-0. Balen dus in de Vlaardingse kleedkamer. Zeker ook door topscorer Nino Netten, die het duel niet alleen met een beschadigde kin beëindigde (waarin later drie hechtingen werden gezet) maar ook geen treffer kon toevoegen aan de 24, die hij al binnen schoot. De manier waarop PPSC hem lam legde is de zware delegatie van rivaal Victoria'04, dat vrijaf had en in de aanloop naar de superderby van zaterdag 13 april wat spionage-werk verrichtte, vast niet ontgaan..

"Maar", constateert Netten, "we waren mede door de harde wind, niet in goeie doen. Konden ook niet spelen zoals bijvoorbeeld in de bekerwedstrijd tegen Ter Leede 2. Die gasten wilden voetballen, PPSC niet. Dat deed aan anti-voetbal. Ze peerden de bal alleen maar naar voren. Ook werd ik door twee man gedekt. Dan hoop je dat anderen ruimte krijgen, maar dat zat er vandaag niet in. Twee punten naar de knoppen." Vooruitblikkend naar de confrontatie met Victoria'04, dat nu nog slechts één punt minder heeft, stelt hij: "Het wordt lastig. Dat wel. Maar we gaan voor de volle winst en willen laten zien dat wij de kampioen zijn."

Meer berichten