De Vlaardingse judoka's, met rechts trainer Rob Hoogendijk, kregen voor het vertrek naar Abu Dhabi nog even bezoek van Anicka van Emden, staande in het midden in het blauwe judopak (Foto: Erik de Wit).
De Vlaardingse judoka's, met rechts trainer Rob Hoogendijk, kregen voor het vertrek naar Abu Dhabi nog even bezoek van Anicka van Emden, staande in het midden in het blauwe judopak (Foto: Erik de Wit). (Foto: EJ de Wit )

Medaillekansen voor judoka's in Abu Dhabi

door Peter Spek

Vlaardingen - De verwachtingen zijn hooggespannen bij judotrainers Rob Hoogendijk en Daniëlle Poot. Zij zijn met de Vlaardingse judoka's Amy Heinsman, Rosita Ruigrok, Daan Perdijk, Nick Steenhoek en Bart Knoester aangekomen in Abu Dhabi voor de Special Olympics, het grootste sportevenement van 2019 voor sporters met een verstandelijke beperking.

De judoka's van de sportschool van Tino Hoogendijk maken deel uit van de nationale ploeg. Zaterdag staan de judoka's op de tatami in Abu Dhabi. "En ik verwacht goede prestaties", laat Rob Hoogendijk even voor het vertrek weten. "De voorbereidingen zijn uitstekend geweest en de prestaties op enkele toernooien geven de verwachting dat er medailles gehaald kunnen worden", blikt de Vlaardingse trainer vooruit. "Maar het blijft met deze groep altijd spannend. Een kleine tegenslag kan de judoka's uit evenwicht brengen." Rob Hoogendijk is al twee keer eerder op dit mondiale toernooi geweest. "Ik weet wat deze judoka's kunnen verwachten op zo'n internationaal toernooi en ik heb ze in woord en beeld al aardig kunnen voorbereiden op de dingen die gaan komen." Niemand minder dan Anicka van Emden, winnares van brons op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, kwam langs in Vlaardingen om ervaringen te delen met de judoka's.

Meer berichten