Suzanne als model poserend in Bacinol 2 in Delft, een creatieve broedplaats voor ontwerpers. Dit is de plek waar ze één keer per  maand met haar modellen foto's maakt voor de webwinkel. (Foto: Roosje Slooter)
Suzanne als model poserend in Bacinol 2 in Delft, een creatieve broedplaats voor ontwerpers. Dit is de plek waar ze één keer per maand met haar modellen foto's maakt voor de webwinkel. (Foto: Roosje Slooter) (Foto: )

'Ik heb altijd wel iets rebels gehad'

door Bart van der Linden

Schiedam - Ze doet nu het werk wat ze altijd al had willen doen, maar daarvoor was de goedlachse creatief ondernemer Suzanne Stevense altijd bezig met van alles en nog wat. Op een dag begon ze haar minibibliotheek met weggeefboeken, had ze haar Werkwinkeltje, maar sinds oktober 2018 focust ze zich volledig op haar online webwinkel in vintage kleding en jurken: 'Want oude liefde roest niet'. Ze is een vaste bezoekster van de kringloopwinkel, waarvan ze altijd wel spulletjes kan gebruiken en die ze door ze te combineren een nieuwe bestemming geeft. Aanstaande vrijdag 15 maart is bij de Buurtvrouw Vlaardingen om 20.00 uur de lancering van haar nieuwste jurkenlabel 'Pollewop'.

Waar liggen je roots?
"Ik ben geboren in Den Haag. Tien jaar geleden ben ik vanuit Rotterdam naar Vlaardingen verhuisd."

Ben je een trotse Vlaardingse?
"Ik kende Vlaardingen niet zo heel goed voordat ik er ging wonen. Maar op een dag stapte ik KADE40 binnen en ontstonden de ideetjes. Ik had het gevoel dat ik snel geaccepteerd werd. Dus in die zin ben ik daar wel trots op. Ik werk nu veel samen met lokale ondernemers."

Waar kom je zelf graag?
"De ijssalon bij de Visbank vind ik erg leuk. En ik ga elk jaar graag naar het Zomerterras."

Waar komt je passie voor kleding vandaan?
"Ik ben in oktober 2017 begonnen met naailes bij KADE40. Ik had dat al een aantal jaren in mijn hoofd om te gaan doen. De naailessen inspireerden me om een eigen label toe te voegen aan mijn webwinkel. Ik hou niet zo van de modetrends. Mensen zijn geneigd altijd maar de meute te volgen. Dan komt het rebelse in mij naar boven. Dat heb ik altijd wel gehad. Ik focus me bij mijn kleding op de jaren '50/60/70. Ik heb een heimwee naar die tijd, terwijl ik toen nog geeneens geboren was."

Hoe ontstond je jurkenlabel?
"Tijdens de naailessen kwam ik erachter dat ik veel leuke ideeën had voor nieuw te ontwerpen jurken. Een aantal maanden geleden ontmoette ik Linda de Boer van Modevakschool Any Dress. Ik ontwerp de jurken zelf en Linda helpt mij met het digitaliseren van mijn patronen. Via Instagram kwam ik in contact met Bandar, die oorspronkelijk uit Syrië komt en nu in Olst woont en daar een nieuw bestaan opbouwt met zijn gezin. Hij maakt voor mij de jurken. Bij een 'Pollewop' krijg je een in Nederland speciaal voor jouw gemaakte duurzame, classy jurk. Deze worden pas gemaakt op het moment dat jij een bestelling doet. Dit voorkomt massaproductie. Dat is ook een belangrijk onderdeel van het concept."

Wat zijn de leuke aspecten aan je werk?
"Het combineren van kleding en accessoires. En ik hou van kleur. Mensen kunnen straks kiezen uit een kleurenpallet. Daarnaast wil ik een alternatief bieden voor de 'fast fashion', waarbij door de kledingindustrie bijna 40% van de kleding wordt weggegooid."

Hoe ziet je webwinkel er uit?
"De vintage kleding vul ik iedere maand aan. Op de site staan minimaal acht verse vintage items. Bij de Pollewop jurken zijn er nu twee modellen, hierbij komen vier vaste kleurencombinaties. Ook komt er een optie waar je jouw Pollewop jurk helemaal zelf kunt samenstellen. In april komt er een kokerrok in de winkel en een Bio Cotton dames baseball shirt. Stoer en pin up style, met ook weer die knipoog naar vroeger."

Meer berichten