Foto:

VFC hoopt dat Tan Nguyen de kicksen weer aantrekt

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Met winst op XerxesDZB zette VFC een fikse stap richting lijfsbehoud. De race is echter met nog negen, soms moeilijke, wedstrijden te gaan niet gelopen. Van afstand houdt ook Tan Nguyen de ontwikkelingen in de gaten.

De voormalig aanvoerder en spelmaker mag dan vorig jaar de kicksen in de wilgen hebben gehangen, doordeweeks ontbreekt hij niet op de training van Raymond de Romph's selectie. "Beetje bezig blijven", noemt hij het. Aan de Sportlaan voedt het de hoop, dat hij komend seizoen terugkeert in de hoofdmacht. "Het zal geen geheim zijn, dat we hem graag zien terugkomen", reageert de trainer. "Dat hebben we hem na zijn laatste wedstrijd ook gezegd: je blijft welkom". Tan Nguyen haakte af om meer aandacht aan het thuisfront (met twee jonge kinderen en een studerende echtgenote) te besteden. "Ik stopte dus niet, omdat ik voetbal niet leuk vond. Het blijft trekken". Vandaar dat hij is blijven trainen.

"Het is nu rustiger en de intentie om op zondag weer te gaan spelen is er wel", klinkt het voorzichtig. "Dat beslissen we later. Eerst kijken of het in het thuisschema past. Ik heb Raymond gezegd, dat hij het aan het einde van het seizoen hoort". Om er dan met een fijn gevoel voor understatement aan toe te voegen, dat het gezin laat doorschemeren het wel leuk te vinden hem op zondag thuis te hebben. VFC moet dus nog even geduld hebben.

Meer berichten