Tom de Koning bij de brug over de Vlaardingse Vaart die volgens de Vlaardinger een opknapbeurt moet hebben (Foto: Peter Spek).
Tom de Koning bij de brug over de Vlaardingse Vaart die volgens de Vlaardinger een opknapbeurt moet hebben (Foto: Peter Spek). (Foto: )

De Wokkel over Vlaardingse Vaart is aan een onderhoudsbeurt toe

Tom de Koning, bewoner van het appartementencomplex in park Hooglede, maakt zich zorgen over de staat van onderhoud van de veel gebruikte brug de Twist, in de volksmond beter bekend als de Wokkel, de oeverbinding over de Vlaardingse Vaart tussen de Broekpolder en de wijk Holy.

door Peter Spek

Vlaardingen - "De bovenste laag verf van de inmiddels flets geworden rode brug laat los en er is op diverse plaatsen algengroei te zien", schrijft Tom de Koning aan wethouder Bart de Leede.

Verder constateert de Vlaardinger dat het wegdek op sommige plekken niet aangeheeld is. "Omdat er twee verschillende soorten asfalt zijn gebruikt is het bij gladheid zeer gevaarlijk. Ik heb genoeg bijna ongelukken gezien van scholieren die niet berekend waren op deze situatie."

Tom de Koning ziet héél veel mensen gebruik maken van de brug. "Die tenslotte de nationale fietsroute tussen Vlaardingen en Schiedam over de 50 meter brede Vlaardingse Vaart verbindt. Ik zie ook dat de brug elke dag door passanten wordt gefotografeerd of op video wordt gezet. En een echte eyecatcher voor Vlaardingen is."

Tom de Koning vraagt de wethouder daarom of de brug in het onderhoudsplan is meegenomen.

De Koning: "Zodat deze voor de komende tien jaar weer goed in z'n gekleurde rode vel zit en voor vele passanten uit Vlaardingen, maar ook van ver daar buiten, weer de bijzondere brug kan blijven."

Tom de Koning woont al meer dan 60 jaar in Vlaardinger-Ambacht. "Ik heb de A20 en de burgemeester Heusdenslaan zien aanleggen, de Holywijk zien bouwen, de ontwikkeling van de Broekpolder mogen volgen. Ja zelfs de bouw en sloop van het Holy Ziekenhuis heb ik gevolgd en als bestuurslid van de Stichting Trots op Vlaardingen heb ik de bouw van de Twist op video mogen vastleggen", werpt betrokken inwoner Tom de Koning tot slot nog een blik op het verleden van de stad.

Meer berichten