In de slotfase beukte Zwaluwen op de defensie van Nootdorp. Topscorer Justin van Mullem (links) zocht gaatjes, maar vond nogal eens een tegenstander op zijn weg. (Foto: Persgroep/gsv)
In de slotfase beukte Zwaluwen op de defensie van Nootdorp. Topscorer Justin van Mullem (links) zocht gaatjes, maar vond nogal eens een tegenstander op zijn weg. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

'Hommeles maakt van dit Zwaluwen hecht collectief'

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Ze vliegen bijna allemaal uit. Zelfs spelers, waarvan werd verwacht, dat ze zouden blijven blijken op het vinkentouw te zitten. Het maakt van Zwaluwen echter geen los zand. "Het collectief werd juist sterker", voelt topscorer Justin van Mullem. Ze wilden dat met het scoren van de tweede periode bekronen

En juist dat ging niet door. Voor de achtste maal op rij werd weliswaar zaterdag niet verloren, maar de winst op Nootdorp bleef beperkt tot 2-1, waar een verschil van twee doelpunten nodig was om Jodan Boys de periode te ontfutselen. Nu volgt 30 maart een beslissingswedstrijd. "Ondanks alle hommeles, die het vertrek van zoveel spelers bij de aanhang opleverde", herhaalt Van Mullem de stelling van teamgenoot Tim Gudde, "is dit een hechte groep." Dat het geen feestje opleverde, wijt hij aan de zenuwen. Zo ging doelman Marvin van Tienen in de fout en ontstond de 1-1. "Het was duidelijk dat we wat nerveus waren. Dat zorgde voor foutjes en een passing, die niet lekker liep. Bovendien zakte Nootdorp later wat in en wordt voetbal lastiger." Het toeval wil, dat Zwaluwen Jodan Boys, waarvan eerder met 2-1 werd verloren, ook op 23 maart treft, maar dan voor de competitie. Van Mullem ziet er niet tegen op. "We zijn vanaf begin december ongeslagen. Het maakt duidelijk, dat we van iedereen kunnen winnen en voor dat kampioenschap kunnen gaan".

Meer berichten