Wethouder Jacky Silos knipte met twee leerlingen het lint van het nieuwe bijgebouw van de Ericaschool, voor passend onderwijs, door (Foto: Frans Assenberg).
Wethouder Jacky Silos knipte met twee leerlingen het lint van het nieuwe bijgebouw van de Ericaschool, voor passend onderwijs, door (Foto: Frans Assenberg). (Foto: Frans Assenberg)

Bijgebouw van Ericaschool is feestelijk geopend

Leerlingen, wethouder Jacky Silos (links) directeur Cor Timmer (achteraan) en een leerkracht poseren voor de geopende nieuwe vleugel van de Ericaschool aan de Delftseveerweg.

door Frans Assenberg

Vlaardingen - Voor de officiële opening kwamen de Dwarsliggers uit Schiedam het schoolplein opgelopen en dus kon het feest beginnen. Hun openingslied was het bekende nummer van televisieprogramma De Luizenmoeder, "Hallo allemaal". Directeur Cor Timmers nam het woord om een ieder welkom te heten en in het bijzonder de wethouder van onderwijs in Vlaardingen, Jacky Silos. De wethouder knipte even later met twee leerlingen het lint van het nieuwe bijgebouw door. Vanwege de veranderingen in het onderwijs, bijvoorbeeld passend onderwijs, was de Ericaschool een beetje uit zijn jasje gegroeid en heeft men een nieuw bijgebouw moeten neerzetten. Het is een duurzaam en geluiddicht pand geworden waar het gerieflijk toeven is. De leerlingen zijn zonder uitzondering ook blij met deze uitbreiding die goed in de omgeving past. Gemeente Vlaardingen heeft in overleg met de school in het nieuwe gebouw vier klaslokalen en kantoorruimte laten plaatsen. Dat schoolgebouw is begin dit jaar in gebruik genomen.

Meer berichten