Deltasport zette in de tweede helft de defensie van Heinenoord behoorlijk onder druk. Het leverde wel kansen, maar niet de winnende treffer op. (Foto: Persgroep/gsv)
Deltasport zette in de tweede helft de defensie van Heinenoord behoorlijk onder druk. Het leverde wel kansen, maar niet de winnende treffer op. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

Pattinama zag beleving, concentratie en positiviteit

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Heinenoords (en toekomstig Zwaluwen) trainer Ralph Kalkman vond de vertoning tussen zijn ploeg en Deltasport veel weg hebben van 'hots-knots-begonia-voetbal'. Deltasports Ton Pattinama zag het even anders. "We hebben met verstand gespeeld. Na dat 4-0 verlies bij Rijsoord waren ze getergd."

"Beleving, concentratie, positiviteit liep vandaag als een rode draad door het hele elftal". Dat leverde na de pauze, die met 1-1 al meteen de eindstand opleverde, kansen op ("twee, drie honderd procent met een kopbal, een schot en bal op de lat). "Maar", relativeert hij ook meteen, "zoiets kreeg Heinenoord in de laatste minuut ook. Gaat die er in, sta je toch mooi met kege handen en zijn de druiven zuur." Het is overigens opvallend, dat het in de Broekpolder stil blijft over andere spelersbewegingen: de transfermarkt. Natuurlijk volgt Pattinama de berichtgeving daarover bij andere clubs. Leest ook, dat bij Zwaluwen het budget krimpt, terwijl Deltasports evenmin een overdadig gevulde portemonnee heeft. "Ik heb aangegeven, dat ik met deze groep door wil gaan. Een aantal heeft al gezegd, dat ze willen blijven. Van de anderen heeft nog niemand gemeld, dat ze andere plannen hebben. We gaan op korte termijn in gesprek." Mocht hij onverhoopt afscheid moeten nemen van enige spelers, dan is zijn netwerk, verzekert hij, groot genoeg om vacatures optimaal in te vullen.

Meer berichten