Foto: Hester Blankestijn

Feestelijk evenement 'Ik zoek' bij de Frankelandgroep

Door Kor Kegel

regio – Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Annouk
Nagelhout-Noomen zit in een werkgroep die bij de Frankelandgroep activiteiten
ontwikkelt die het welzijn van senioren bevorderen, maar vereenzaamde mensen
komen niet snel op zulke activiteiten af.

Toch heeft die werkgroep iets bedacht dat klaarblijkelijk aanslaat, want tot haar verrassing hebben liefst 115 mensen zich opgegeven voor het evenement 'Ik zoek'. En de overgrote meerderheid, 87 mensen, neemt op donderdag 14 februari deel aan het Valentijnsdiner in de Havenzaal van Frankeland. ,,Een ongekende opkomst!'', zegt Annouk. ,,Vooraf was ik vooral erg benieuwd of het wel zou slagen,'' geeft ze toe. Maar de formule van 'Ik zoek' werkt. Bewoners van de Frankelandgroep en senioren uit Schiedam en Vlaardingen konden een antwoordkaart invullen. Er stond op die kaart: 'Ik zoek …' En iedereen kon op die puntjes opschrijven waarnaar gezocht wordt. Er kwamen zeer uiteenlopende antwoorden. ,,Ik zoek iemand om wekelijks mee naar de markt te gaan.'' ,,Ik zoek iemand om mee te puzzelen (zelf ben ik blind).'' ,,Ik zoek iemand om samen naar de televisie te kijken.'' ,,Ik zoek een maatje voor een praatje.'' Een enkeling ging een stapje verder: ,,Ik zoek iemand om mee te knuffelen.'' En: ,,Ik zoek iemand om mee te borrelen.''
Natuurlijk hopen degenen die een kaart opstuurden dat ze donderdag 14 februari vinden wat ze zoeken. Er hoeven bijvoorbeeld maar twee mensen te zijn die iemand zoeken om mee te gaan winkelen en als het klikt, heb je een match – en gezellige uitjes!
,,Wij proberen mensen met zoekvragen bij elkaar te brengen,'' zegt Annouk Nagelhout. Zij is activiteitenbegeleidster en coördinator van de visiteclubs van de Frankelandgroep en mede-organisator van de Roze Salon, die elke laatste dinsdagmiddag van de maand plaatsvindt in de Wintertuin van Frankeland. De werkgroep heeft de zoekvragen verzameld en momenteel wordt bekeken welke mensen op 14 februari met elkaar in contact kunnen worden gebracht.
Behalve dat de aanwezigen in contact kunnen komen met anderen met een zelfde belangstelling, wordt het gewoon een leuke middag. Sjoerd Pleijsier, die als Simon Stokvis speelde in 'Toen was geluk heel gewoon' (1994-2009), komt optreden in combinatie met het Rotterdams trio Naar de Haaien. Het feest duurt van 14.30 tot 16.30 uur, na afloop is er een diner.
De Frankelandgroep zorgt voor vervoer naar het evenement en wie dat wil, wordt ook thuisgebracht.

Meer berichten