Foto: Sjaak van 't Wout

Museum Vlaardingen nog dicht

Donderdag 17 januari is in de technische installatie in de kelder van Museum Vlaardingen 's morgens vroeg brand uitgebroken. De brandweer was snel ter plaatse en kreeg de brand goed onder controle. Inmiddels is er meer bekend over de gevolgschade.

Vlaardingen - Direct na het blussen van de brand is specialist Art Salvage BV gestart met het reinigen van de kunstcollectie van Museum Vlaardingen. Ook de tijdelijke tentoonstelling Topstukken van Jan Anderson is gereinigd. Gelukkig is de collectie niet beschadigd geraakt. Daarna is in samenwerking met Belfor Brandschadesanering gestart met het reinigen van de kunstdepots en de overige ruimtes in het museum. Omdat de brand zo snel onder controle was, is het alleen nodig om het voorste gedeelte van het museum schoon te maken.

Vooral het in werking stellen van de technische installaties en de reiniging van de luchtbehandelingskanalen wordt nog een flinke klus. Voordat de klimaatinstallatie weer in werking gesteld kan worden, moeten alle kanalen grondig schoongemaakt worden. Dit duurt vermoedelijk een week. Installatiebedrijf Slagboom Vlaardingen is ondertussen druk bezig om de technische installatie van het museum, waar de brand in de kelder ontstond, weer aan het werk te krijgen. ''Natuurlijk zijn we geschrokken", aldus museumdirecteur Léanne Selles. "Maar gelukkig valt de schade erg mee. Het is enorm fijn om te merken dat iedereen zo betrokken is en met ons meeleeft."

Museum Vlaardingen is in ieder geval deze week nog gesloten. Ze hopen snel weer open te gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden