Foto: Peter Spek

Wie volgt?

De eerste donatie voor Albert Kamau is al binnen voordat deze krant vandaag verschijnt met het verhaal over zijn worsteling om na het reguliere onderwijs in Kenia door te kunnen gaan studeren op de Muran'ga Highschool. Lees eerst het verhaal van deze jonge, leerling van de Tamani Junior School van Wim van den Burg in Mpeketoni, en trek dan de portemonnee om deze getalenteerde leerling een zonnige toekomst te bieden. Die eerste donatie ontving ik vrijdag van mijn kapper. Toen ik onder het knippen het verhaal vertelde van Albert aarzelde hij geen moment om bij het afrekenen het verschuldigde bedrag meteen weer terug te geven met de mededeling 'Dat is voor die jongen in Kenia!'

Zo'n spontane actie had ik niet verwacht!

Ik moest even slikken. Zo'n spontane reactie op mijn verhaal had ik niet verwacht, maar natuurlijk wel in dankbaarheid aanvaard. Gaat dat deze week ook gebeuren als zestig Vlaardingers zich het lot van deze Albert Kamau aantrekken om hem, voor dat voor ons luttele bedrag van 25 euro, te laten studeren? Ik hoop het wel natuurlijk.

En dan zie ik Nicole Bouw, een nog jonge getalenteerde Vlaardingse zangeres en muziekdocente zingen op mijn nieuwjaarsborrel voor familie en vrienden. Zij heeft de kans wél gekregen om te gaan studeren en haar leven in het teken van haar passie, de muziek, te zetten. Niet alleen voor haarzelf, maar het enthousiasme ook over te brengen op vooral jongeren, die de kans óok krijgen om muziek te maken. Voor Albert Kamau dreigt, als het niet lukt te gaan studeren, alleen maar armoede en ellende. Kijk naar de foto bij mijn verhaal over zijn badkamer. Wim van den Burg stuurde deze en nog enkele andere foto's. Té treurig om aan te zien. Mijn donatie is al onderweg. Wie volgt?

Meer berichten