Beschermvrouwe van het koor Orpheus, Annemiek Jetten, tussen de gedecoreerden van het Vlaardings koor. (Foto: Bert Hoogendam)
Beschermvrouwe van het koor Orpheus, Annemiek Jetten, tussen de gedecoreerden van het Vlaardings koor. (Foto: Bert Hoogendam)

Zilveren Haring voor Sinus Koerts

Sinus Koerts van het mannenkoor Orpheus heeft de Zilveren Haring ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn jarenlange bestuurslidmaatschap als secretaris en beheerder van de website van het mannenkoor.

Vlaardingen - Raymond van Baalen kreeg vanwege zijn 50-jarige lidmaatschap van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond een oorkonde uitgereikt door Henk van Kesteren, de regiovertegenwoordiger van de KNZV afdeling Holland.

Beschermvrouwe van het Vlaardings mannenkoor, burgemeester Annemiek Jetten, speldde vervolgens bij Raymond van Baalen het KNZV-ereteken op. Voorzitter Arie van der Kooy blikte nog even terug op een druk concertjaar 2018 met onder meer twee concerten tijdens De herdenking van de Slag bij Vlaardingen en een indrukwekkend kerstconcert in de Grote Kerk.

"Ook in 2019 hebben wij weer een volle concertagenda, waarbij wij ook aandacht schenken aan ons 115-jarige bestaan", liet de voorzitter van het mannenkoor weten. De elf vrouwen die op de repetitieavonden en de concerten altijd de drankjes en hapjes verzorgen werden bedankt door bestuurslid Hans van der Linden. Hij overhandigde hen een cadeaubon met een zak feestbonbons.

Door Peter Spek

Meer berichten