De trieste aanblik van de vijftien  woningen aan de Insulindesingel, die in nieuwjaarsnacht werden getroffen door een felle brand. (Foto: Peter Spek)
De trieste aanblik van de vijftien  woningen aan de Insulindesingel, die in nieuwjaarsnacht werden getroffen door een felle brand. (Foto: Peter Spek) (Foto: )

Oorzaak brand Insulindesingel nog niet bekend

De brandlucht ruik je nog steeds, terwijl medewerkers van een calamiteitenbedrijf druk heen en weer lopen, een brandexpert maakt foto's van de getroffen woningen en een scheefhangend zonnescherm is de trieste aanblik van de vijftien woningen aan de Insulindesingel, die in nieuwjaarsnacht werden getroffen door een felle brand.

Door Peter Spek

Vlaardingen - "Gelukkig bleven ongelukken uit", laat een bewoonster weten, die niet met haar naam in de krant wil, en tegenover de uitgebrande woningen woont aan de Insulindesingel. "Ik heb het allemaal vanaf een afstandje kunnen volgen. In de euforie van nieuwjaarsnacht zag ik op een gegeven moment rook en vlammen uit het dak komen, terwijl de sirenes van de brandweer al hoorbaar waren", blikt zij nog even terug op die gebeurtenis.

"Onze eerste aandacht gaat uit naar de getroffen bewoners. Van het een op het andere moment is hun woning onbewoonbaar. Zij kunnen voor langere tijd hun huis niet meer in. De brand heeft alleen de daken vernield. De woningen en de spullen zijn niet verbrand maar hebben wel flinke waterschade en rookschade opgelopen. Wij zetten nu alles op alles om de bewoners zoveel mogelijk te helpen en bij te staan. De bewoners houden wij persoonlijk op de hoogte", laat verhuurder van de getroffen appartementen Waterweg Wonen weten.

Vuurwerk

De omgeving is nu veilig. Er staan hekken om de panden. En er is beveiliging ingeschakeld om de spullen van de bewoners te beschermen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. "Vuurwerk is een optie maar dit kunnen wij nu nog niet bevestigen. Omdat wij de definitieve oorzaak van de brand willen weten, laten wij een gespecialiseerd bedrijf dit onderzoeken. De onbewoonbare woningen worden een voor een bekeken. Daarna bekijken wij hoe wij de woningen zo snel mogelijk weer bewoonbaar kunnen maken. Hoe lang dit gaat duren is nu nog niet bekend. Wij hopen uiteraard dat de bewoners zo snel mogelijk weer in hun woning terecht kunnen", aldus Waterweg Wonen.

De brand ontstond op het dak van het appartementencomplex, dat net een renovatie achter de rug heeft en de vlammen verspreidden zich snel op het met zonnepanelen bezaaide dak. Veel bewoners zijn inmiddels door familie opgevangen in afwachting van de verdere ontwikkelingen.

Meer berichten