Zijn ervaringen tijdens WOII leidden tot het begin van zijn verzameling, vertelde Jan Anderson aan interviewer Perry Moree.
Zijn ervaringen tijdens WOII leidden tot het begin van zijn verzameling, vertelde Jan Anderson aan interviewer Perry Moree. (Foto: Sjaak van 't Wout)

Topstukken Jan Anderson bij Museum Vlaardingen

Vlaardingen - De tentoonstelling 'Verzamelaar van Verhalen – Topstukken uit de collectie van Jan Anderson' is te zien bij Museum Vlaardingen. Tijdens de openingshandeling vertelde Jan Anderson aan interviewer Perry Moree, lid Raad van Toezicht Museum Vlaardingen, dat vooral zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog ertoe hebben geleid om te starten met zijn omvangrijke en originele verzameling boeken, prenten en voorwerpen.

Bij de tentoonstelling hoort een boekje, waarvan het eerste exemplaar uitgereikt werd aan wethouder Bart de Leede. Na het officiële gedeelte gaf Jan Anderson nog een rondleiding door de zalen van het museum.

De verzamelingen van Jan Anderson zijn niet alleen te zien in zijn eigen Streekmuseum en in Museum Vlaardingen, maar vaak ook buiten de stad. Zo worden de stukken uitgeleend aan andere musea of worden ze gebruikt als rekwisieten in films. Speciaal voor Museum Vlaardingen is een selectie gemaakt van 50 topstukken, voorzien van een persoonlijk verhaal. Deze persoonlijke verhalen maken de de tentoonstelling waardevol en uniek.

De verrassende en veelzijdige tentoonstelling 'Verzamelaar van verhalen' geeft niet alleen een inkijkje in de omvangrijke verzamelingen van Jan Anderson, maar laat ook zien wat hem als verzamelaar inspireert.

Meer berichten