Foto: Ada Onderdelinden

Extra steuntje in de rug voor Stichting Nationale Gedenkdagen

Een aantal prominente Vlaardingers heeft zich achter de Stichting Nationale Gedenkdagen geschaard. Onlangs installeerde burgemeester Annemiek Jetten een Comité van Aanbeveling.

Door Peter Spek

Vlaardingen – "De afgelopen jaren zijn wij geconfronteerd met dalende financiële mogelijkheden, toenemende veiligheidseisen en een daling in de capaciteit van vrijwilligers", zegt Jan Wilmer van de Stichting Nationale Gedenkdagen. "Om niet alleen afhankelijk te zijn van een financiële bijdrage van de Gemeente Vlaardingen en het Fonds Schiedam Vlaardingen, is het plan opgevat om met een aantal personen uit de Vlaardingse gemeenschap in gesprek te gaan om te onderzoeken welke uitbreidingsmogelijkheden, ondersteuning en mogelijk nieuwe financieringsbronnen er zijn om in de toekomst de evenementen te kunnen blijven organiseren op Koningsdag en op 4 en 5 mei. Zeker ook met het oog op het jubileumjaar 2020 met 75 jaar herdenken en vieren van de bevrijding. Dit willen wij graag groots gaan aanpakken."

Jan Wilmer nam het initiatief voor het formeren van een commissie, omdat hij uit gesprekken met diverse Vlaardingse organisaties uit het sociaal maatschappelijk,- economisch -en culturele werkveld, bleek dat velen de visie en inzet van de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen van harte onderschrijven.

Enthousiasme

"De toekomstige leden van de commissie ondersteunen het gedachtegoed van onze stichting en zij willen een actieve bijdrage leveren in de vorm van gevraagd en ongevraagd advies, en stellen waar mogelijk hun netwerk ten dienste van onze stichting. Hierdoor weten wij ons gesteund om in de komende jaren, en met veel enthousiasme, de evenementen te kunnen uitvoeren."

De Stichting Nationale Gedenkdagen organiseert al 75 jaar op Koningsdag (voorheen op Koninginnedag), op 4 mei de Dodenherdenking en op Bevrijdingsdag, evenementen in de stad Vlaardingen.

Leden van het comité zijn: Dirk Jan van de Weerdt, Voorzitter Ondernemersfonds, Gerrit van Toor, Stichting Vlaardingen Partners, Hewi Hoogendijk, voorzitter IKV, Roel van Tongeren, voorzitter MKV, Jan Willem Vogels, directeur Rabobank, Renske Verbeek, directeur Stadsgehoorzaal, Desiree Curfs, directeur Stroomopwaarts, Paul van Meurs, Geuzenpenning en ex-voorzitter van de Stichting Nationale Gedenkdagen en Jan Anderson, oud-ondernemer en directeur van het Streekmuseum Jan Anderson.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden