Ary van Bree is opgegroeid met interieurmeubelen en heeft daar in het bedrijf van zijn vader ook zijn werk van gemaakt.
Ary van Bree is opgegroeid met interieurmeubelen en heeft daar in het bedrijf van zijn vader ook zijn werk van gemaakt. (Foto: Peter Spek)

Kom kijkje nemen bij interieurtrends bedacht in Vlaardingen

Stoelen, tafels, fauteuils, banken en kasten spelen een belangrijke rol in het leven van Ary van Bree. Niet alleen bij hem overigens. De Vlaardinger is al de vierde telg in de familie Van Bree die meubels ontwerpt en verkoopt in Nederland en daar buiten.

Door Peter Spek

Vlaardingen – De vader van Ary van Bree, Leen heeft het bedrijf Bree's New World opgericht, een echte Vlaardingse onderneming, die zijn oorsprong vindt in de overgrootvader van Ary van Bree, die het bedrijf Ouwenbroek Meubelen had. Maar eigenlijk gaat de familiegeschiedenis nog verder terug tot 1897, toen geheten de Stoomtimmerfabriek De Akerboom. "Meubelen maken is een vak", zegt Ary van Bree in het moderne bedrijfspand in de Kotterstraat. Hij en zijn vader Leen van Bree reizen jaarlijks naar Keulen en Milaan om op die meubelbeurzen de nieuwe trends te ontdekken.

Stoelen en tafels

"In Keulen staan wij zelf met een stand en laten daar onze producten zien en dat zijn in veel gevallen de door ons zelf ontworpen meubelen zoals stoelen en tafels", aldus de Vlaardinger. Ary van Bree zelf houdt zich in het bedrijf vooral bezig met de verkoop en het bezoeken van klanten in Nederland en België om de collectie aan de man te brengen. De meubels worden door gespecialiseerde hout- en staalbedrijven gemaakt en in Vlaardingen gestoffeerd door een stofferingsbedrijf.

Ary van Bree loopt al heel wat jaren mee in het bedrijf van zijn vader, en dat al vanaf zijn tiende jaar met werken in de vakanties en kon hij een kijkje nemen in het bedrijf en zo is hij er ingerold. "Na mijn HBO studie economie ben ik fulltime bij hem in dienst gekomen. En het werk is nooit saai."

Littekens van de koe

De interieurbranche is constant in beweging. "Zeker met al die televisieprogramma over het inrichten van woningen. De belangstelling daarvoor is altijd groot en daar kunnen ook zo maar nieuwe trends ontstaan. Wij letten daar goed op." Op dit moment is vooral natuurlijk leer erg in trek bij de mensen. "Leer waar nog de littekens van de koe in te zien zijn, maar ook het goudgeel is in de huidige interieurs zichtbaar aanwezig."

More for Living

Particulieren kunnen in Vlaardingen geen aankopen doen. "Daarvoor moeten zij bij de winkeliers zijn waaraan wij onze meubelen leveren en dat is voor Vlaardingen More for Living aan de Korte Hoogstraat, maar zij kunnen wel hier in de showrooms de producten zien."

Oud en Nieuw

Maar één keer per jaar wordt daar een uitzondering voor gemaakt. "Dat zijn onze verkoopdagen rond Oud en Nieuw. Dan stellen wij onze collectie ter beschikking aan particulieren op onze jaarlijkse fabrieksopruiming en dat is al meer dan tien jaar een traditie en erg in trek bij veel mensen, maar vooral bij de Vlaardingers."

Dit jaar is dat van 27 tot 31 december en op 2, 3 en 4 januari.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden