De uitblinkers van zwemvereniging ZVVS.
De uitblinkers van zwemvereniging ZVVS. (Foto: GertJan van der Vaart)

Zwemster Anna van Droffelaar uitblinkster op Nederlands Kampioenschap

Anna van Droffelaar, Yagiz Atilgan en Wesley Zulver waren voor de zwemvereniging ZVVS de uitblinkers op het Nederlands kampioenschap voor de jeugd. Anna van Droffelaar behaalde twee gouden, één zilveren en twee bronzen medailles.

Door Peter Spek

Vlaardingen - Yagiz Atilgan tikte tweemaal als eerste aan bij deze titelstrijd en Wesley Zulver behaalde een bronzen medaille. Anna van Droffelaar zwom in de categorie jeugd, waarbij twee leeftijdscategorieën, 14 en 15 jaar, samengevoegd waren en dat leverde een sterk deelnemersveld op.

De talentvolle Vlaardingse zwemster veroverde het goud op de 50 meter schoolslag en op 100 meter rugslag. Op de 100 meter schoolslag zwom Anna van Droffelaar naar een nieuw Nederlands record in de leeftijdscategorie 14 jaar en bereikte daarmee de tweede plaats. Ook op de 200 meter wisselslag wist zij als tweede aan te tikken en het zilver in beslag te nemen.

Kampioen

Bronzen medailles waren er voor haar op de 50 meter rugslag en op 200 meter schoolslag. Yagiz Atilgan blijkt de specialist bij uitstek op de vlinderslag in zijn leeftijdscategorie. Op de 100 meter en op de 200 meter vlinderslag werd hij Nederlands kampioen. Op de 200 meter was hij als eerst geplaatst en maakte die favorietenrol helemaal waar en zwom op die afstand naar een nieuw persoonlijk record. Op de 100 meter vlinderslag was de Vlaardinger als zesde geplaatst, maar wist in een spannende race de titel voor ZVVS binnen te halen.

Wesley Zulver zwom zich op de 50 meter schoolslag naar een derde plaats, goed voor de bronzen medaille.

Top 10

Naast deze podium plaatsen waren er ook genoeg top 10 noteringen voor de ZVVS-zwemmers, zoals Jelle Bon op de 400 meter vrije slag en op de 200 meter rugslag, Jill Nai Chung Tong op de 50 meter, 100 meter en 200 meter schoolslag, Sophia van Droffelaar 50 meter, 100 meter, 200 meter, 400 meter vrije slag en op 200 meter wisselslag, Wesley Zulver op de 100 meter en 200 meter schoolslag, 400 meter wisselslag en op de 50 meter vrije slag, Niels Dijkshoorn 200 meter vrije slag en op de 200 meter rugslag en tenslotte Stella van Droffelaar op de 400 meter wisselslag.

De succesvolle Vlaardingse ploeg op het Nederlands kampioenschap met van links naar rechts Jelle Bon, Jill Nai Chung Tong, Yagiz Atilgan, Niels Dijkshoor, Sophia van Droffelaar, Tessa Poot, Stella van Droffelaar, Anna van Droffelaar en Wesley Zulver.

Meer berichten