Roosje Slooter aan het werk. (Foto boven en onder: Jeroen Brokkelkamp)
Roosje Slooter aan het werk. (Foto boven en onder: Jeroen Brokkelkamp) (Foto: )

Muzikale Roosje wordt blij van zingen

door Bart van der Linden

Vlaardingen - Toen ze haar eigen muziekschool Villa Voice Kinderkoor, Zang- en Muzieklessen, vier jaar geleden oprichtte, kwam voor zangeres Roosje Slooter een droom uit. De Vlaardingse wordt niet alleen zelf blij van muziek, maar zeker ook de kinderen aan wie ze lesgeeft. Naast Villa Voice, waar ze lessen aanbiedt aan kleuters, tieners en volwassenen, komt ze veel op basisscholen in Vlaardingen om kinderen te enthousiasmeren voor muziek. Met haar Villa Voice treedt ze veel op. Zo ook aanstaande vrijdag 14 december op de Markt, tijdens het ontsteken van de kerstboom. Roosje Slooter is een gedreven, hardwerkende ondernemer die haar muzikale licht met liefde over Vlaardingen laat schijnen.

Waar liggen je roots?
"Ik ben geboren in Schiedam en opgegroeid in Kethel-Oost. Toen ik 25 jaar was ben ik naar Vlaardingen verhuisd. Hier woon ik nu al jaren met veel plezier."

Wat vind je mooie plekjes in de stad?
"Ik vind de haven met de bootjes altijd erg leuk. Ook de oude pandjes vind ik mooi."

Ben je trots op Vlaardingen?
"Ja, ik ben zeker trots. Voor ondernemers zoals ik, zijn er genoeg mogelijkheden om te groeien. Op het gebied van cultuur en in het onderwijs is veel geregeld. Zeker gezien het werk dat ik doe, is dat voor mij heel belangrijk. Hier heb ik ook mijn netwerk kunnen opbouwen. Ik ben blij met voorzieningen als KADE40, de Stadsgehoorzaal en de Kroepoekfabriek. Ook de mensen maken me trots."

Voel je je meer zangeres of meer zangcoach?
"Dat is een leuke vraag die je stelt. Het grootste deel van mijn werk bestaat uit lesgeven, maar ik ben uiteraard ook zangeres. Ik voel me een ondernemer en beide disciplines komen daarin samen. Het een kan niet los worden gezien van het ander."

Wat was voor jouw de aanleiding om Villa Voice op te richten?
"Ik zing zelf heel graag. Al van kleins af aan. Wat ik vroeger zong? Veel Kinderen voor Kinderen. Ik heb vanaf toen ik ongeveer zeven jaar was, in een jeugdkoor in Schiedam gezongen. Daarnaast wilde ik heel graag met kinderen werken. Door mijn opleiding met een sociale achtergrond, heb ik onderzoek gedaan naar muziek als sociaal middel. Het blijkt dat het je IQ positief bevordert, je concentratie toeneemt, je jezelf kunt durven zijn en dat je de verbinding kunt zoeken."

Hoe is het om kinderen zangles te geven?
"Ik word er blij van. Het is ook hét motto van het Villa Voice Kinderkoor: van zingen word je blij. Het is leuk om kinderen te inspireren met de lessen. Ik doe het niet alleen, maar krijg ondersteuning van twee zangdocenten."

Hoe ga je in je lessen te werk?
"We beginnen altijd met een warming-up. Ik leer de kinderen verschillende stemtechnieken. Maar ook hoe je je ademhaling kunt gebruiken en het trainen van het bereik van je stem. Er zijn drie pijlers die ik belangrijk vind: plezier maken, jezelf kunnen zijn en ontwikkeling."

Wat zijn je muzikale ambities?
"Ik wil de muziekschool verder uitbouwen en het aanbod van lessen uitbreiden. Daarnaast wil ik m'n eigen zang blijven ontwikkelen. Hiervoor ga ik een zangopleiding volgen. En veel blijven optreden. Zo zit ik onder meer in Totally Spice, een Nederlands Tribute Band, waarbij we liedjes van de Spice Girls zingen."

Meer berichten