Foto:

Zwaluwen wisselt sterke wedstrijden af met zwakke

VLAARDINGEN – In de hoofdklasse A lijkt, met uitzondering van de top 3, iedereen van iedereen te kunnen winnen. Het gevolg is dat het verschil tussen de middenmoters minimaal is. "Na verlies zak je omlaag en bij winst sluit je aan bij de achtervolgers van de kopgroep", is de analyse aan de Zwaluwenlaan.

De proloog was veelbelovend. Met een gelijkspel en twee overwinningen (waaronder eentje tegen de huidige soevereine koploper Volendam) leek de brigade van trainer Danny Schenkel op weg naar een voor de Vlaardingers bovenmodale prestatiereeks. Daarna volgde echter het sprokkelen van punten. "Als ik moet analyseren hoe het ons vergaan is, ben ik morgen nog bezig. Maar samengevat komt het er op neer, dat ik een spelletje nastreef waarbij ik uitga van hoge druk geven en snel de tegenstander dwingen om fouten te maken. Dat heeft tijd nodig. We spelen echter nog te wisselvallig. We wisselen zwakke wedstrijden af met sterke. Ik ga er overigens vanuit, dat ik, gezien de kleine verschillen in die grote middenmoot, niet de enige trainer ben, die daarmee kampt."

Schenkel is er absoluut van overtuigd dat dit Zwaluwen ruim in het linkerrijtje kan finishen. "Ze hebben al laten zien, dat ze van de toppers kunnen winnen. Als het lukt de wisselvalligheid eruit te halen en ze meer kansen, want die zijn er legio, in doelpunten omzetten, dan moet het mogelijk zijn de top-6 te halen."

Meer berichten