Voorzitter van de Historische Vereniging Vlaardingen Ted Hartman (links) en wethouder Bart de Leede onthullen het vernieuwde ANWB-bord aan de muur van het stadhuis te onthullen (Foto Frans Assenberg).
Voorzitter van de Historische Vereniging Vlaardingen Ted Hartman (links) en wethouder Bart de Leede onthullen het vernieuwde ANWB-bord aan de muur van het stadhuis te onthullen (Foto Frans Assenberg). (Foto: Frans Assenberg)

Huidige borden zijn zo oud geworden

door Frans Assenberg

Historische Vereniging Vlaardingen (HVV) heeft een mooi cadeau gegeven aan de gemeente. Naar aanleiding van haar 50e verjaardag heeft zij 51 nieuwe ANWB-borden geschonken. Niet alleen aan gemeentelijke panden worden ze vernieuwd, ook eigenaren van particuliere gebouwen kunnen een nieuw bord tegemoet zien.

Vlaardingen - GroenLinks-wethouder Bart de Leede onthulde maandag bij de ingang van het stadhuis de eerste van een serie nieuwe ANWB-borden. Samen met HVV-voorzitter Ted Hartman gaf hij een forse ruk aan een blauw doek. Zo werd de officiële overdracht een feit. Bart de Leede toonde zich ingenomen met de gift. Dat bleek ook uit de snelheid waarmee de eerder overgedragen borden reeds door de gemeente aan belangrijke monumenten waren geschroefd.

De vernieuwde borden komen te hangen aan 51 monumenten in Vlaardingen en vervangen oude en lelijk geworden borden. De oorspronkelijke borden waren 25 jaar geleden een geschenk van de HVV. Het sympathieke gebaar is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de ANWB en door een bijdrage van de gemeente zelf. Met de borden maakt de historische vereniging de rijke geschiedenis van onze stad een stukje zichtbaarder.

Belang historische panden

In een dankwoord gaf de wethouder aan dat het na 25 jaar wel nodig was dat de borden vervangen zouden worden: "Met het ophangen van een nieuw bord willen we het belang van dit complex, het stadhuis, benadrukken. Nu kunnen we onze bevolking weer duidelijk maken wat het belang is van historische panden. Ik vind het geweldig dat jullie, de HVV, al die borden gaan vernieuwen." Voorzitter Ted Harman is ook blij met de actie. "De huidige borden zijn nu zo oud geworden, die moeten we vernieuwen. Het had nogal wat voeten in de aarde, naast de financiën, maar goed daar praten we nu niet over." Van de gemeentelijke panden zijn 11 borden reeds vervangen. De borden geven nuttige informatie aan bijvoorbeeld de argeloze bezoeker van de stad.

Meer berichten