Ex-wethouder Arnout Hoekstra is na afloop van de Vulcaanloop blij dat hij de vijf kilometer heeft volbracht (Foto: Peter Spek).
Ex-wethouder Arnout Hoekstra is na afloop van de Vulcaanloop blij dat hij de vijf kilometer heeft volbracht (Foto: Peter Spek). (Foto: Peter Spek)

Arnout Hoekstra traint om in conditie in Brussel te beginnen

Ex-wethouder Arnout Hoekstra is de beoogd lijsttrekker voor de Socialistische Partij bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement. De partij maakte dat vrijdag bekend met het publiceren van de kandidatenlijst. De Vlaardinger staat op nummer één en de komende weken buigen de partijleden zich over deze lijst. De verwachting is dat Arnout Hoekstra het vertrouwen zal krijgen van zijn partijgenoten om de SP te vertegenwoordigen in Brussel.

door Peter Spek

Vlaardingen - "Ik voel mij zeer vereerd", is zijn eerste reactie na het bekend worden van de kandidatenlijst. "Een tijdje geleden werd ik door het partijbestuur gepolst voor deze positie en ik heb daar geen nee opgezegd." Arnout Hoekstra stapte drie weken geleden op als wethouder nadat een motie van zijn partij het in de gemeenteraad niet haalde om het na de gemeenteraadsverkiezingen opgesteld Raadsakkoord te heroverwegen. De socialist zal in het Europees Parlement een andere rol gaan spelen dan hij gewend was in de Vlaardingse politiek. "In Vlaardingen was ik een bestuurder, in Brussel een parlementariër en dat is een heel andere rol als politicus, zeker met een groep van 705 leden", blikt hij alvast vooruit op zijn werkzaamheden in Brussel. Nu bezit de SP in het Europees Parlement twee zetels. "Maar met andere socialistische partijen uit Europa vormen wij toch een aardige afvaardiging en doordat Engeland vertrekt uit het Europees Parlement wordt de zetelverdeling bij de komende verkiezingen ook anders en zouden wij als SP weleens meer zetels kunnen bemachtigen." Arnout Hoekstra blijft overigens in Vlaardingen wonen. "Het zal natuurlijk best weleens voorkomen dat ik in Brussel moet moet blijven voor vergaderingen of overleg, maar ik wil het contact met de mensen in de straat niet verliezen door permanent in Brussel te gaan wonen."

Arnout Hoekstra had afgelopen zondag weer even tijd om aan één van zijn hobby's te werken, het hardlopen. De Vlaardinger nam deel aan de 5 kilometer tijdens de Vulcaanloop van Fortuna. "De afgelopen bijna twee jaar had ik daar door alle drukte in de Vlaardingse politiek geen tijd meer voor. Het voelde weer goed om de loopschoenen aan te trekken en weer hard te lopen", was zijn reactie na afloop op de atletiekbaan.

De Vlaardinger klokte op de finish 24,10 minuten. "Ik heb wel sneller gelopen op deze afstand, maar gezien de matige voorbereidingstijd ben ik niet ontevreden. Ik ben weer van plan om te gaan trainen, om in goede conditie in Brussel aan de slag te gaan."

Meer berichten