De Santa Run is altijd een uitbundig en sportief feest met dit jaar als toevoeging een wandeltocht (Foto: Cees Groen).
De Santa Run is altijd een uitbundig en sportief feest met dit jaar als toevoeging een wandeltocht (Foto: Cees Groen). (Foto: Cees Groen)

Vrolijkste evenement van Vlaardingen

door Peter Spek

De organisatoren van de Santa Run leggen de lat hoog. "De vijfde editie moet een omslagpunt worden", zeggen Pepijn van Collenburg namens Rotary Vlaardingen en Bram Driessen van Rotary 80. Deze twee organisaties zijn verantwoordelijk voor de Santa Run op zondag 16 december in het Vlaardingse centrum. Volgens hen: "Het vrolijkste evenement van Vlaardingen."

Vlaardingen - "Wij hebben de ambitie uitgesproken om dit evenement binnen enkele jaren te laten uitgroeien tot de grootste Santa Run van Nederland", zegt de Vlaardinger. "Wij hebben onze organisatie-structuur daar in het afgelopen jaar op aangepast met het instellen van enkele werkgroepen. Deze vijfde editie moet het omslagpunt worden." Pepijn van Collenburg weet als geen ander dat die uitgesproken ambitie niet van de ene op andere dag is uitgevoerd. "Wij doen dat stapsgewijs in de komende jaren, maar beide Rotary's staan achter dit plan." Dit jaar zijn er al voorzichtig enkele stapjes gezet. "Feit is dat wij als Rotary Vlaardingen en onze zusterclub Rotary 80 door het hele jaar verschillende activiteiten organiseren. Dat kost veel tijd en arbeid. Opzet van het nieuwe plan is dit terug te brengen tot twee of drie evenementen in het jaar en daar alle aandacht aan te schenken. De Santa Run blijft prominent op het programma staan", aldus Pepijn van Collenburg.

Nieuw is dit jaar de sponsorpagina op de website van de Santa Run. "Iedereen kan op een eenvoudige manier zo'n pagina aanmaken en daarop sponsorgeld doneren. Dat kunnen individuele deelnemers zijn maar ook clubs. Deze nieuwe actie loopt al heel aardig." In de toekomst is het de bedoeling dat deze vorm van sponsoring een gratis kerstmannenpak oplevert. "Dat kan het sponsoren alleen maar stimuleren en zichtbaar maken." Maar het gaat natuurlijk bij de Santa Run om het goede doel. "In overleg met de gemeente Vlaardingen, waarvan wij ook een subsidie hebben gekregen, is er gekozen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Alle opbrengsten van deze Santa Run worden besteed aan Vlaardingse kinderen die wel willen sporten, muziek willen maken of een uitstapje willen maken, maar waar het vaak aan geld ontbreekt. Wij rennen daarom samen in Vlaardingen voor Vlaardingers."

Naast de Santa Run over 3,5 kilometer is er dit jaar een Santa Walk, een wandeltocht over 8 kilometer. "En daar verwachten wij ook veel van", is de vooruitblik van Pepijn van Collenburg. De organisatie heeft 500 kerstmannenpakken ingeslagen voor dit jaar. "Wij hopen dat wij die allemaal kwijtraken dat zou een goede start zijn voor ons ambitieuze plan om deze Vlaardingse Santa Run te laten uitgroeien tot de grootste van ons land."

Er kan nog ingeschreven worden via: vlaardingen.rotarysantarun.nl. Het inschrijfgeld bedraagt 12,50 euro inclusief kerstmanpak, medaille, koek en zopie. De start is op het Veerplein met om 13.00 uur het startschot voor de wandeltocht en 14.00 uur voor run.

Meer berichten