Foto: Peter Spek

Chagrijn in de stad

Wat een toestanden in de Vlaardingse politiek. Het chagrijn viert hoogtij. De gemeenteraadsverkiezingen zijn nog maar net achter de rug en bij de eerste echte confrontatie in de raadszaal levert dit meteen al landelijk nieuws op. Vlaardingen gaat gebukt onder een bestuurscrisis. Wethouder Hoekstra stapte op en de twee raadsleden van ONS.Vlaardingen, Ron Boers en Tim Thiel, worden door de fractievoorzitter Frans Hoogendijk hoogstpersoonlijk uit de partij gezet. Ik hoor in de stad alleen maar klagende mensen die zeggen 'hebben die lui op het stadhuis niets anders te doen dan ruzie maken en moddergooien'. 'Daar worden ze nog aardig voor betaald ook, maar besturen is er niet bij', hoorde ik menig Vlaardinger brommen met een chagrijnig gezicht.

Laat de raad nu eerst eens de stad gaan besturen

Ik sta niet graag in de schoenen van burgemeester Jetten, die de kemphanen uit elkaar moet houden en aan het besturen moet krijgen. Arnout Hoekstra is een wijs man en verlaat, opzet of niet, de vechtende politieke arena en richt zijn blik nu op Europa. Geef hem eens ongelijk.
Die negatieve uitstraling doet Vlaardingen geen goed, terwijl er zoveel goede en mooie dingen plaatsvinden. Het is wel een paar weken geleden, maar ik wil het tóch noemen: het Culinair Proeffestijn in het centrum. Een eet-, drink- en muziekfestijn in een ontspannen sfeer. Hiermee heeft Vlaardingen goud in handen. Waar ik ook blij van werd was het optreden van Gloria Toonkunst tijdens haar jubileumconcert. Dit zijn geen amateurs meer, maar professionals! De uitvoering van MISSA, een prachtige muzikale uitvoering over het ontstaan van Holland, met een grote Vlaardingse inbreng, was oog- en oorstrelend. Allemaal juweeltjes in de stad, maar laten nu eerst de 35 raadsleden gaan doen waarvoor zij gekozen zijn: de stad besturen...

Meer berichten