Hoekstra kandidaat voor Brussel

door Peter Spek

Aanstaande vrijdag maakt de SP de kandidatenlijst bekend voor de Europese Parlementsverkiezingen van volgend jaar mei. Eén van de kandidaten voor die lijst is Arnout Hoekstra, onlangs opgestapt als wethouder voor de SP in Vlaardingen.

Vlaardingen - Hoekstra kon zich niet vinden in de werkwijze van het Raadsakkoord, dat na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar maart in Vlaardingen door de twaalf partijen werd vastgesteld.

Zielloze uitvoerder

Als wethouder, liet hij in een eerder interview in deze krant weten, zat hij niet goed in zijn vel.

Hij had eerder het gevoel zich een zielloze uitvoerder te vinden. "De macht ligt nu bij de raadsleden, maar zij gaan daar niet goed mee om en als wethouder kan ik alleen maar toekijken".

Daar had hij geen zin meer in en hij trok zijn conclusie: opstappen werd het.

Acht jaar wethouder

Hoekstra was ruim acht jaar wethouder en daarvoor raadslid in de haringstad en fractiemedewerker in de Tweede Kamer. Binnen de SP heeft de Vlaardinger een behoorlijke status opgebouwd en hij is op dit moment lid van het Partijbestuur.

Financiën

Hij is een deskundige als het gaat om financiën. Hij zorgde ervoor, ondanks de crisistijd, dat Vlaardingen uit de rode cijfers kwam.

Twee zetels

De Socialistische Partij heeft twee zetels in het Europese Parlement en er gaan geruchten dat Arnout Hoekstra ook kandidaat is voor het lijsttrekkerschap van zijn partij bij de komende Europese Parlementsverkiezingen.

Werkwijze

Na het vaststellen van de kandidatenlijst buigen partijleden zich vervolgens over die lijst en kunnen nog aanpassingen plaatsvinden.

De definitieve kandidatenlijst wordt in februari volgend jaar pas vastgesteld.

Meer berichten