Cion-trainers Najim Nasri en Slobodan Dutina en hun DVO'32-collega's Ben Hoogwerf en Semjon de Bruijne (vlnr) hebben zaterdag de strategische touwtjes in handen. (Foto's: Persgroep/gsv)
Cion-trainers Najim Nasri en Slobodan Dutina en hun DVO'32-collega's Ben Hoogwerf en Semjon de Bruijne (vlnr) hebben zaterdag de strategische touwtjes in handen. (Foto's: Persgroep/gsv) (Foto: )

Cion-DVO'32: klassieker is terug van weggeweest

VLAARDINGEN – Twee echte Vlaardingers staan zaterdag tegenover elkaar in de meest tot de verbeelding sprekende Vlaardingse voetbalconfrontatie: Cions regisseur Nick Buuron en DVO32's aanvaller Gert-Jan van der Veen. Ze zullen elkaar gezien hun posities nauwelijks tegenkomen in de derby der derby's.

Het voetbalpubliek loopt zich al wekenlang warm. De hoofdrolspelers laten zich echter niet gek maken en reageren rustig. "Daar waren we tot afgelopen weekeinde nog helemaal niet mee bezig", merkt Buuron op. "Maar het zal ongetwijfeld wel gaan leven." Afgelopen weekeinde zette Cion pas in de slotfase een 3-1 achterstand, nadat in de pauze harde woorden gevallen waren over het ontbreken van beleving, om in 3-3. Die inzet is in de derby ook vereist. Bij Buuron, inmiddels goed voor zeven doelpunten, leeft niet echt de revanche-gedachte over het destijds bij DVO'32 ingeleverde kampioenschap. "Nee, hoor ik wil alleen graag winnen."

Ook in het DVO'32-kamp heerst kalmte. "We kijken niet te ver vooruit en gaan van wedstrijd naar wedstrijd", reageert Gert-Jan van der Veen. "Maar het zal de komende dagen zeker wel hét onderwerp worden." Dat hij wat minder scoort, dan in voorgaande seizoenen neemt hij voor lief. "Ik loop nu meer op het middenveld. Maar anderen nemen mijn taak voorin uitstekend over." En de derby? "We gaan altijd voor de winst. En zeker in dat potje."        

Meer berichten