Veteranen 2 van Zwaluwen Vlaardingen
Veteranen 2 van Zwaluwen Vlaardingen (Foto: Hanneke Talmon)

Kees Storm, 80 jaar, speelt nog steeds zijn voetbalwedstrijdje

Afgelopen zaterdag vierde Kees Storm, voetbalspeler van het tweede Veteranenelftal van Zwaluwen Vlaardingen, zijn tachtigste verjaardag op het voetbalveld. Dit is een uniek verschijnsel, weinigen 80'ers zullen er nog op het veld actief zijn in competitieverband.

Kees werd feestelijk onthaald op het Zwaluwenterrein waarbij ook zijn familie en een aantal oude bekenden uit zijn voetbalverleden present waren.
In een mooie speech van Hugo van Tienhoven, de voorzitter van Zwaluwen, werd aangehaald dat het voor de vereniging heel belangrijk is dat naast de jeugdelftallen ook de wat 'oudere' leden op het veld een balletje kunnen trappen. De gezelligheid in het team en de sportieve uitdaging gaan hand in hand. Aangezien Kees de jarige job was werd hij op zijn verjaardag door het bestuur van Zwaluwen in de bloemetjes gezet.

Het team bleef ook niet achter en een verbaasde Kees kreeg o.a. een mooie fotocollage met zijn acties op voetbal- en golfgebied van de afgelopen jaren.

Deze unieke voetballer speelt niet meer de volledige 90 minuten, maar drukt nog steeds zijn stempel op wedstrijden met zijn perfecte techniek.

Het team kan u mededelen dat na het competitieduel Kees helemaal los gaat. Hij is dan de gangmaker in de derde helft.

Als semi-prof heeft Kees bij Fortuna Vlaardingen gespeeld, Willem van Hanegem en Coen Moulijn waren in oefenwedstrijden zijn tegenstander. Tevens werd Kees kampioen met VFC in 1961. Ouderen zullen mogelijk nog de rijtoer door de het centrum van Vlaardingen herinneren bij het kampioenschap naar de 1ste klasse, op dat moment het hoogste niveau op amateurniveau.
Vijf jaar geleden is Kees geïnterviewd voor zijn prestaties op zijn 75ste verjaardag. En prachtig quote van hem was "en nu ik er zo over nadenk is het inderdaad ook best bijzonder dat ik op deze leeftijd nog op een veld sta". We zijn 5 jaar verder, en hij loopt nog steeds als een jonge god over het groene gras.

Meer berichten