Daimy, Tanja en Yana. "Het magazine is zo mooi geworden!"  (Foto: Britt Planken)
Daimy, Tanja en Yana. "Het magazine is zo mooi geworden!"  (Foto: Britt Planken)

Inspirerende verhalen, leuke weetjes en lekkere gerechten

Spring Foundation heeft een eigen magazine: Spring! Met dit tijdschrift wil de stichting verbinden en inspireren. "Deze verhalen zijn het waard door te vertellen!"

Door Britt Planken

VLAARDINGEN – Iedere Vlaardinger die de eindjes niet goed aan elkaar kan knopen, is welkom bij de Spring Foundation (SF). Sinds 1 januari is de stichting gevestigd in een voormalig schoolgebouw aan de Surinamesingel,met een kledingbank, mini-supermarkt, studieruimte en washok. De geboden steun blijkt hard nodig: 350 gezinnen doen mee en het aantal blijft groeien!

Het idee voor een tijdschrift borrelde drie jaar geleden op: "Wij horen veel inspirerende verhalen. Niet alleen geld vragen, maar ook empathie opwekken is het nieuwe armoede bestrijden", vertelt bestuurslid Carianne Keizerwaard.

Daarom werkten vele (professionele) vrijwilligers de afgelopen drie maanden keihard samen om een prachtig magazine te realiseren, waarin openhartige interviews met deelnemers van de SF centraal staan.

Zo mooi!

Tanja is al zes jaar aangesloten. Voor Spring! vertelde ze voor het eerst haar aangrijpende levensverhaal. "Ik heb meegedaan omdat ik de vrijwilligers echt vertrouw en heb er zeker geen spijt van. Het magazine is zo mooi geworden, dat had ik niet verwacht!"

Op de cover prijkt een foto van Natascha en haar dochter. Ook zij deelt haar verhaal: "Het helpt mij, want wat je hebt meegemaakt moet je niet wegstoppen. En misschien helpt het anderen die denken dat ze alleen zijn in hun situatie."

Ook Miranda staat erin. "Ik durfde nooit hulp te accepteren, maar ik ben ontzettend blij dat ik dat gedaan heb. Je kunt hier altijd aankloppen!"

Lekkere gerechten

Het blijkt voor meer mensen lastig om over die denkbeeldige drempel te stappen, maar Natascha en Miranda zijn blij dat zij die stap gezet hebben: "Onze kinderen hebben tenminste warme kleding in de winter!"

Hoewel de meeste verhalen verdriet kennen, is er ook aandacht voor de leuke dingen in het leven. Het magazine staat vol met fraaie foto's van Vlaardingen, grappige verhalen van kinderen, interessante weetjes, lekkere gerechten onder de vijf euro en een schitterende modereportage met items uit de eigen kledingbank.

Met de aankoop van Spring! steunt u de Spring Foundation. Verkooppunten: Bruna en Slagerij Wapenaar op de Loper en Veerplein 18 in het centrum. Via Facebook.com/SpringFoundationVlaardingen blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de stichting.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden