Illustratie. Kind speelt viool.
Illustratie. Kind speelt viool. (Foto: Simon Leonardo via Pexels)

Nieuwe reeks vioollessen gestart voor kinderen vanaf 7 jaar

Vlaardingen - Sinds enkele weken hebben kinderen in Vlaardingen de mogelijk om op een laagdrempelige manier vioollessen te volgen. Iedere donderdag wordt op basisschool Het Breinpaleis muziekles georganiseerd voor kinderen van alle Vlaardingse basisscholen van 7 jaar en ouder. Iedere donderdagmiddag na schooltijd, krijgen de deelnemers 40 minuten les in kleine groepjes. Om de drie weken is er orkestles en vormen alle kinderen samen een orkest met de muziekdocent als dirigent.

Marlies Zellmann, docent: “Muziekmaken is niet alleen leuk en gezellig. Het heeft ook een positief effect op de intelligentie en sociale vaardigheden van kinderen. Door samen muziek te maken, leert een kind hoe het zich in een groep moet gedragen. Muziek maken is naar elkaar luisteren en samenwerken. Het is heel leuk om te zien dat dit een positiever zelfbeeld oplevert.”

Het initiatief van de muzieklessen op school is genomen door de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest (RJSO). De vereniging heeft vijf orkesten, voor de allerjongsten tot en met de studentenleeftijd. Omdat de muziekschool er niet meer is in Vlaardingen, besloot het RJSO om niet alleen een juniorenorkest op te zetten, maar daarbij ook vioollessen aan te bieden.

Het RJSO kan voor gezinnen die daarvoor in aanmerking komen, een aanvraag voor financiële ondersteuning door het Jeugdcultuurfonds indienen. Voor meer informatie of vragen over de lessen, een proefles, kosten en planning, kan men een e-mail sturen naar youngrijnmondstrings@rjso.nl

Meer berichten