Publiek tijdens de opening
Publiek tijdens de opening

Jeugdcentrum The Gate opent deuren

Met een flinke ruk scheuren Joaquin en Twan, twee jongeren die al regelmatig het jongerencentrum kwamen bezoeken, het papier open dat de deuren bedekt. Eindelijk is het officieel; The Gate is open.

Het is half vijf wanneer de eerste bezoekers binnen lopen. Langzaam loopt de ruimte aan de Galgkade vol. Het jongerencentrum - een samenwerkingsverband tussen stichting Antipesto en Teen Challenge Nederland (TCN) - kan op veel belangstelling rekenen in Vlaardingen. Verschillende middelbare scholen zijn nieuwsgierig naar deze nieuwe plek voor hun leerlingen, zorginstanties zien een fijne optie voor de jongeren die ze begeleiden en zelfs de politie verwacht dat een groot deel van de hangjongeren op straat erg blij is met het openen van The Gate.

Dn ook de gemeenteraad is blij met de komst van het nieuwe jongerenhonk. 'Ik denk dat The Gate voorziet in een grote behoefte in onze stad', laat wethouder Bart de Leede weten in zijn toespraak.

'Het is trouwens niet voor het eerst dat Teen Challenge actief is in Vlaardingen', vertelt Stephan Barendsen van TCN. 'Precies veertig jaar geleden was er al een centrum voor tieners. Onwijs gaaf om nu weer in deze stad terug te kunnen komen!'

Van het team van veertig jaar terug zijn ook nu een aantal mensen aanwezig in het publiek. Onder andere Rinus de Bruijne, voorganger van de Volle Evangelie Gemeente Vlaardingen en Margo Versteeg, pedagogisch hulpverlener voor Stichting Timon waren destijds betrokken bij Teen Challenge. Beide zijn ze erg enthousiast over de opening van The Gate. 'Super dat we de jongeren in onze stad op deze manier weer kunnen bedienen', stellen ze allebei met een brede glimlach.

Het team van The Gate is er in ieder geval klaar voor. 'We hebben hard gewerkt om hier een mooie plek te maken voor de jongeren van Vlaardingen', zegt locatieleider Marieke den Hollander. 'Stiekem zijn we ook al een paar maanden open, om het team in te werken en om de locatie echt af te maken', vervolgt ze. 'Maar nu zijn we er klaar voor.' Met de begeleiding van Teen Challenge en een flinke dosis goeie zin, staat het team van The Gate er klaar voor.

----------------------------------

The Gate is iedere vrijdag open van 19.30u tot 22.00u. Voor meer informatie is er een facebookpagina en een instagramaccount (TheGateVLD) en kan er gemaild worden naar thegatevlaardingen@thegate.nl.

Meer berichten