Tegen het nog puntloze Delft liep VFC en ook aanvoerder Bryn Siegersma (derde van links) zich nogal eens vast op de verdedigingslinie van de bezoekers. (Foto: Persgroep/gsv)
Tegen het nog puntloze Delft liep VFC en ook aanvoerder Bryn Siegersma (derde van links) zich nogal eens vast op de verdedigingslinie van de bezoekers. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

VFC wint degradatieduel maar mist 'beetje beleving'

VLAARDINGEN – "Kom op, we gaan negentig minuten vlammen", klonk het enkele tellen voor de aftrap van VFCs thuiswedstrijd tegen het puntloze Delft. En omdat de Vlaardingers pas op vijf punten stonden, was het een degradatie- en, veel meer nog, een zespuntenduel. Vlammen was niet eens zo'n slecht idee.

Het kostte blijkbaar tijd om die wetenschap te laten indalen, want binnen een halve minuut speelde Delft zich naar de 0-1 en de Vlaardingse aanhang naar een hartverzakking. Dankzij een door de bezoekers hevig betwiste kalktrap en een treffer na de pauze kwam de voorsprong, maar een goede afloop was allerminst zeker. Vandaar, dat vanaf de bank de kreet "gooi er eens een beetje beleving in" klonk. Want dat was, behalve bij Michael Shu, die sjouwde dat het een lieve lust was, een in het oog lopend gemis. "Klasse, dat hij voorop ging in de strijd", looft aanvoerder Bryn Siegersma hem na de 3-1 zege. "Hij lokte daarmee de anderen uit er ook vol voor te gaan." En dat is nodig om er voor te zorgen dat de degradatiesores in een vroeg stadium over de kling gejaagd worden. "Het gaat beter dan vorig seizoen. Toen belandden we al snel op de laatste plaats en daar is nu geen sprake van." Siegersma noemt de Kwekker-elf een hecht collectief. "En ja we durven elkaar te corrigeren. Zijn kritisch, maar wel op een positieve manier. Dat wordt geaccepteerd. Als vrienden onder elkaar."

Meer berichten