Justin van Mullem (rechts) sluit na zijn schouderblessure weer aan en hoopt zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Rijnvogels zijn rentree te kunnen en mogen maken. (Foto: Persgroep/gsv)
Justin van Mullem (rechts) sluit na zijn schouderblessure weer aan en hoopt zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Rijnvogels zijn rentree te kunnen en mogen maken. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

Justin van Mullem rekent tegen Rijnsburg op rentree

VLAARDINGEN – Oud-Zwaluwenspits Ricardo Merrelaar scoort. Nu bij SC Feyenoord. Justin van Mullem, vorig seizoen nog opererend in de schaduw van de later in dat seizoen geblesseerd geraakte topscorer, staat al weken droog. Dat heeft niets met vorm te maken. Wel met een schouderblessure, die hij eind september opliep in de thuisbeurt tegen XerxesDZB.

Zaterdag was hij er bij om als toeschouwer te zien, dat zijn maten angstgegner ''s-Gravenzande te slim af waren en met een 2-3 zege revanche namen voor de oorwassingen (6-1 en 2-5), die de Vlaardingers vorig jaar opliepen. In de kustplaats verkeerde Van Mullem toen aanvankelijk in de wolken ("Ik scoorde de 0-1. Mijn eerste doelpunt voor Zwaluwen"). Na de rust en zes Westlandse doelpunten verder maakte dat plaats voor een kater. Dat gevoel kreeg hij ook, nadat hij na de tuimeling tegen XerxesDZB scheurtjes in de schouder opliep. Niet echt een voetbalblessure, maar wel één, die hem wekenlang naar de zijlijn en de fysio verwees. "Rust", was het advies en daaraan gaf hij met tegenzin gehoor. Hij liep op dat moment met drie doelpunten in evenzovele wedstrijden 1 op 1. Bovendien verbaasde Zwaluwen met een vierde plaats. "Nu zijn we twaalfde", sombert hij. De afgelopen weken trainde hij, op halve kracht, al mee. Deze week gaat de versnelling omhoog. "Kijken of het lukt. Is dat het geval dan ben ik zaterdag beschikbaar."

Meer berichten