Finale: Geef elkaar de hand
Finale: Geef elkaar de hand (Foto: Sietske Verkuil)

Het Christal schittert in musical Jona

Vlaardingen - Alle kinderen van GBS Het Christal van groep 1 t/m 8 hebben vrijdag 19 oktober in één dag de musical Jona ingestudeerd onder begeleiding van de mensen van De Vliegende Speeldoos. Vijf professionals op het gebied van theater, met elk hun eigen specialisatie in zang, dans en acteerwerk hebben al de kinderen op sleeptouw genomen en klaargestoomd voor deze voorstelling.

Ouders, grootouders, zussen, broers, buren, vrienden, teamleden en oud-teamleden verzamelden zich rond 19.00 uur in de Bethelkerk en maakten zich op voor de spetterende voorstelling.

De avond werd geopend door de directeur van de basisschool die aangaf hoe mooi deze avond past bij waar het Christal voor staat: groeien – geloven – stralen.

Ook vertelde hij dat hij trots is op de kinderen die allemaal de bühne op zouden gaan staan deze avond, op zijn teamleden en op de ouders die ongelooflijk veel werk verzet hebben om deze avond mogelijk te maken waarop een daverend applaus volgde.

Toen was daar het moment aangebroken dat het totaalbedrag van de actie bekend gemaakt zou worden. De kinderen van Het Christal hebben de afgelopen twee weken keihard actiegevoerd voor “kinderen in de knel”, een project van Kerk in Actie. Geïnspireerd door Jezus, delen mensen wereldwijd van wat ze hebben ontvangen. Ook Het Christal wil delen.

In India werken naar schatting 17 miljoen kinderen: in de bouw, kledingindustrie, horeca, huishouding of steengroeven of in de landbouw. Deze kinderen werken vaak onder zware omstandigheden, wat niet goed is voor hun ontwikkeling. De Indiase christelijke organisatie CASA wil kinderarbeid stoppen in 48 dorpen met 6.160 gezinnen.

Toen was daar tromgeroffel, want hoeveel is er opgehaald? 2605,55 euro!

Arend nam namens Kerk in Actie de cheque aan en was onder de indruk van het enorme bedrag. Na een kort verhaal over dat we met elkaar een verschil kunnen maken in de levens van zoveel kinderen was het dan toch echt tijd voor de musical, Jona!

Het verhaal is geïnspireerd op het Bijbelboek Jona. Het gaat in dit boek over de stad Ninevé. De stad van slechteriken, de stad van koning Rod, de stad die andere landen bedreigt.

Alle kinderen hadden in groepjes om beurten een rol in de musical. Soms met dansjes en bewegingen erbij, soms met een lied en zelfs soms met gesproken teksten. Bij het slotlied stonden alle acteurs en kinderen op het podium en zongen het lied Geef elkaar de hand.

Meer berichten