Danny Koetsier maakte tegen SVS zijn eerste competitiedoelpunt in Vlaardingse dienst. Het voorkwam niet, dat de Azurri met 2-3 verloren. (Foto: Klaas Bloem)
Danny Koetsier maakte tegen SVS zijn eerste competitiedoelpunt in Vlaardingse dienst. Het voorkwam niet, dat de Azurri met 2-3 verloren. (Foto: Klaas Bloem) (Foto: )

Zorgen in 't Nieuwelant: CWO puntloos onderaan

VLAARDINGEN – Voor CWO is het na de derde achtereenvolgende nederlaag nog lang geen pompen of verzuipen, maar de treurige competitiestart geeft wel reden tot nadenken. Zaterdag treft het in een uitbeurt het eveneens laag geklasseerde Strijen. De opdracht lijkt duidelijk: zorgen dat die nul de boeken uit gaat.

De resultaten in de oefencampagne en bekertoernooi waren ook al verre van indrukwekkend. Toch zorgde dat niet echt voor onrust. Ook niet bij aanvoerder Arij van Bree: "Ik heb voorbereidingen meegemaakt, waarin uitstekend gepresteerd werd en de competitiestart niet meer dan één of twee punten opleverde." Andersom kan het dus ook, is zijn insteek. Terugkijkend naar het met 2-3 verloren duel tegen SVS constateert hij, dat de 1-0 voorsprong wel heel erg snel een 1-3 achterstand werd. "We geven het te makkelijk weg en scoren te weinig", constateert hij. "Maar we mogen dan nog wel op die nul staan, het is niet zo, dat we in die drie wedstrijden geen kans gehad hebben om resultaat te halen: we zijn niet weggespeeld." Het geeft hem hoop op een ommekeer. "We zullen niet, zoals sommigen verwachten, in de top eindigen. Maar een goede middenmoter is dit CWO zeker wel."

Uitslagen: Nootdorp-Zwaluwen 1-1, Kloetinge-Deltasport 2-2, Leonidas-DVO'32 0-1, Cion-Lekkerkerk 0-0, Victoria'04/za-Maense 6-0, VOB-VFC/za 2-2, VFC/zo-Antibarbari 2-1, Victoria'04/zo-WCR 0-11.

Meer berichten