Het lukte Zwaluwen tegen XerxesDZB niet om het vorige week bij Ter Leede geleden verlies naar de vergetelheid te spelen. Het bleef in een saaie wedstrijd op 0-0 steken. (Foto: Persgroep/gsv)
Het lukte Zwaluwen tegen XerxesDZB niet om het vorige week bij Ter Leede geleden verlies naar de vergetelheid te spelen. Het bleef in een saaie wedstrijd op 0-0 steken. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

Zwaluwen zag XerxesDZB 'de bus op de 16 parkeren'

VLAARDINGEN – "Dat heb je met ploegen, die de bus op de zestien parkeren", moppert Zwaluwens assistent-trainer Jerry Visser na de tegenvallende 0-0 tegen XerxesDZB. "En dan moet je zelfs uitkijken, dat je niet verliest, want die gasten kregen ook nog een dot van een kans."

De sterk aan de competitie begonnen Vlaardingers, hadden tegen de Rotterdammers hun dag niet. "Met twee snelle buitenspelers hebben we ruimte nodig en die kregen we niet. Dat verschaf je dan alleen als je heel snel scoort, maar ook dat gebeurde dus niet." Met het nog puntloze Nootdorp krijgt Zwaluwen zaterdag weer zo'n type tegenstander. Dan moet het bovendien ook aanvaller Justin van Mullem (inmiddels goed voor drie doelpunten) missen. "Hij is vroeg in de wedstrijd op zijn schouder gevallen. Wat er precies aan de hand is, werd in het ziekenhuis niet duidelijk. Ik schat in, dat we hem een tijdje kwijt zijn."

Schoonhoven bezorgde Cion het eerste competitieverlies sinds april 2016. "In de vierde klas kon je je permitteren om een kans te missen, omdat er daarna altijd wel zes nieuwe ontstonden. Nu niet meer. Schoonhoven had dat beter door. Dat kreeg drie kansen en schiet er twee binnen."

Uitslagen: Overmaas-VFC/za 0-5, DVC-CWO 2-0, DVO'32-DRL 2-0, Heinenoord- Deltasport 2-2, Victoria'04/za- GLZDelfshaven 4-1, TOGB-VFC/zo 5-0 en Pretoria-Victoria'04/zo 2-1.

Meer berichten