Hengeloërs leverden ruim 100 tuintegels in
Hengeloërs leverden ruim 100 tuintegels in (Foto: Ralf ter Beek)

Tegelactie: woonwijk Holy moet weer groen worden

Vlaardingen - Werken aan een groene wijk, ook in uw eigen tuin. Actie: Tegel eruit, Groen erin. Tegenwoordig zijn veel tuinen betegeld. Als reden hiervoor geven mensen dat het zo makkelijk is, omdat ze weinig tijd hebben voor onderhoud. De grote hoeveelheid betegelde tuinen, en daarmee het verlies van groen heeft echter grote gevolgen: verlies van biodiversiteit, minder verkoeling op warme dagen, water wat niet goed weg kan en overstromende riolen bij hevige regen.

Zaterdag 29 september vindt in winkelcentrum Holiërhoek van 13.00 tot 17.00 uur de kick off plaats van 'Next generation woonwijk Holy'. Wie een tuintegel inlevert krijgt hier een vlinderstruik voor terug.

Team Klavertje Vier zet zich in om mensen in en rond Vlaardingen bewust te maken van de voordelen van een groene tuin en het belang hiervan. Om mensen te motiveren meer groen in hun tuinen te brengen, organiseert Team Klavertje Vier daarom de actie 'Tegel eruit, plant erin'. Op 29 september staan ze met deze actie op het Holy Power Festival aan de Reigerlaan, tegenover de videotheek. Wie een tegel (+/- 30x30cm) uit zijn tuin inlevert en een foto laat zien van de plek waar deze tegel is weggehaald, krijgt van Team Klavertje Vier een vlinderstruik. Deze groeit in mum van tijd uit tot een mooie volle struik, waar vlinders en bijen graag op af komen. Er geldt een maximum van 1 plant per persoon, per tuin.
Voor info: teamklavertjevier@gmail.com

Meer berichten