En daar gaat nummer vijf. Op slag van rust zet Dimitri van der Meer VFC/za vanuit een hoekschop op een 5-1 voorsprong. Daar bleef het bij, want na de pauze werd niet meer gescoord. (Foto: Persgroep/gsv)
En daar gaat nummer vijf. Op slag van rust zet Dimitri van der Meer VFC/za vanuit een hoekschop op een 5-1 voorsprong. Daar bleef het bij, want na de pauze werd niet meer gescoord. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

VFC/za werkt tegen SVV niet aan doelsaldo

VLAARDINGEN – Voor VFC/za leek de competitieproloog, gezien de oefen- en bekerresultaten van tegenstander SVV, een makkie. Met 5-1 winst oogt dat ook zo. Die stand was echter al bij de rust bereikt. En dat zinde trainer Bas van Loenen van geen kanten.

"Uit het vorige seizoen weten we hoe belangrijk een doelsaldo kan zijn. We hebben verzuimd om daarvoor de basis te leggen." Dat de aanvankelijk gesmeerd lopende doelpuntenmachine haperde, schrijft hij ook toe aan de gewijzigde strategie van de Schiedammers. "Hulde voor de manier, waarop SVV zich na de rust georganiseerd had. Ze stonden compacter, waardoor wij niet echt meer in ons spel kwamen. Maar toch...." Van Loenen is overigens niet van plan om zijn strategie aan te passen. "We worden als één van de favorieten gezien. Daar lopen we niet voor weg. Want de ploeg heeft kwaliteit, kan uitgaan van eigen kracht en zijn wil door goed voetbal te spelen opleggen aan de tegenstander."

Eerste verlies

Zwaluwen leed bij Ter Leede de eerste nederlaag (3-1). De Vlaardingers waren lang toonaangevend, maar lieten in de slotfase de teugels vieren en zagen de thuisploeg de 1-1 ombouwen naar 3-1. Overige uitslagen: Deltasport-Rijsoord 1-1, CWO-Neptunus/S 1-2, DRL-Cion 2-2, De Zwervers-DVO'32 0-2, Hermes DVS-Victoria'04/za 1-2, VFC/zo-SVV/zo 1-1 en RCD-Victoria'04/zo 7-0.        

Meer berichten