Foto: Vincent Verkuil

Brandweer bezoekt Het Christal

Snel, bel 112! Dit is het thema waar de kinderen van groep 1 t/m 4 van basisschool Het Christal in de klassen over werken. De kinderen zijn de afgelopen periode zelf bezig geweest met het opbouwen van dit thema. Zo hebben ze bijvoorbeeld een eigen brandweerwagen gemaakt, een meldkamer ingericht en er hoort natuurlijk een met papier vervaardigde flinke fik bij. Er wordt dus niet zomaar in de poppenhoek gespeeld, maar het leven van een brandweer wordt nauwkeurig nagespeeld.

Vorige week kwam het thema wel helemaal tot leven, want een team van de Vlaardingse brandweer kwam met zes man sterk en twee brandweerwagens langs op de school! De kinderen waren zeer geïnteresseerd en stelden allemaal vragen. Een jongen in groep 3 zei al springend door de klas: “Dit is de leukste dag van mijn leven!”

De brandweerlieden hebben verteld over hun uitrusting, de brandweerwagens, het leven van een brandweerman en nog veel meer. Buiten mochten de kinderen zelfs even spuiten met een echte brandweerslang en even plaatsnemen in de brandweerwagen. Al met al een dag die de kinderen waarschijnlijk niet snel zullen vergeten.

Meer berichten