Danny Koetsier wil bij CWO niet langer de spits zijn, die achter iedere diep gespeelde bal aanrent. "Ik heb bij ASWH geleerd wat efficienter met mijn krachten om te gaan". (Foto: Persgroep/gsv)
Danny Koetsier wil bij CWO niet langer de spits zijn, die achter iedere diep gespeelde bal aanrent. "Ik heb bij ASWH geleerd wat efficienter met mijn krachten om te gaan". (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

'Ik ren niet meer achter elke diep gespeelde bal'

VLAARDINGEN – Het telefoontje kwam als geroepen. "Of hij de overstap naar park 't Nieuwelant wilde maken", vroeg de andere kant van de lijn eigenlijk tegen beter weten in. "Want bij CWO dachten ze dat ik, als ik al zou overwegen om naar een Vlaardingse club terug te keren, voor Cion zou kiezen."

Dat was Danny Koetsier echter sowieso helemaal niet van plan. Wel voelde de voormalige Cion-topscorer zich bij ASWH niet helemaal senang. "Ze hebben me, los van de vraag of ik goed genoeg was om omhoog te klimmen, nooit de kans gegeven om me in het eerste te spelen. Ik had het gevoel, dat ze als er al naar aanvulling voor het eerste werd gezocht, niet op een speler uit de vierde klas zaten te wachten. Bovendien wisselde de spelersgroep ieder jaar. Nu waren er zeker acht nieuwe. Moet je weer aan elkaar wennen. Het tweede, waarin ik speelde, was ook nauwelijks een collectief. Iedereen ging voor eigen succes."

De Vlaardingse voetbalvolger kent Koets als een spits, die achter iedere in de diepte gespeelde bal aanrende."Ook als het geen nut had", lacht hij. "Dat gebeurt nu echt niet meer, want bij ASWH heb ik wel geleerd efficiënter met mijn krachten om te gaan. Hij rekent er op, dat er voor hem bij CWO een ingetogener rol is weggelegd. "Het is aan de trainer om te zeggen wat hij van me verlangt. Ik hoop een belangrijke rol te kunnen spelen."

Meer berichten