"Het moraal van dit verhaal is dat je een aangelopen kat niet direct moet voeren of binnenlaten. Vraag eerst rond in de buurt, maak een belbandje of laat een dierenarts zijn chip uitlezen!", aldus Simone.
"Het moraal van dit verhaal is dat je een aangelopen kat niet direct moet voeren of binnenlaten. Vraag eerst rond in de buurt, maak een belbandje of laat een dierenarts zijn chip uitlezen!", aldus Simone. (Foto: )

Aangelopen kat weggegeven

"Je staat toch raar te kijken als je te horen krijgt dat je kat gratis is weggegeven op Marktplaats", schrijft Simone in de hechte Facebookgroep Vermiste Katten in Vlaardingen (VKIV). Afgelopen week leidde een advertentie op de verkoopsite tot een bizarre ontdekking.

Door Britt Planken

VLAARDINGEN - Op de Facebookgroep VKIV worden vermiste en gevonden dieren uit Vlaardingen e.o. dagelijks onder de aandacht gebracht. Maar de groep gaat óók pro-actief te werk. Zo worden verkoopsites regelmatig nagekeken op vreemde advertenties. Afgelopen week sprong er een in het oog. Een "superlieve zwerfkat" zou al twee maanden bij mensen in Delft verblijven. Zij konden het dier niet houden en de eigenaar niet vinden. De beheerder van VKIV nam contact op en vroeg of de kat was aangemeld bij Amivedi en gecheckt op een chip. Een kort en bondig antwoord volgde: "Hij is weg". Direct ging de groep over tot actie. Al snel bleek het dier gewoon uit Vlaardingen te komen en hier ook 'gevonden' te zijn. Leden herkenden de kat van hun buren. Vreemd genoeg was hij gewoon gechipt en helemaal niet vermist. De baasjes zijn gewend dat hij in en uit loopt en hadden geen idee dat hun 'Toelie' door iemand uit de buurt was weggegeven aan mensen uit Kudelstaart. Uiteindelijk werden kat een baasjes vrijdag gelukkig toch herenigd.

Britt Planken
Meer berichten