Foto: Peter spek

Fietstocht eindigt in nachtmerrie

door Peter Spek

VLAARDINGEN - Een fietstochtje op een zonnige zaterdag in juli eindigde voor de Vlaardingers Chris Thoonsen en Emmy Lejour in een nachtmerrie. Eentje die nog steeds niet voorbij is. De partner van Emmy belandde in het ziekenhuis en ligt daar nog steeds. Binnenkort heeft hij zicht op een plaats in het Marnix revalidatiecentrum om verder op te knappen.

Chris Thoonsen liep een zware hersenschudding op, blijvend letsel aan zijn schouder en een verbrijzeld onderbeen. Emmy Lejour heeft het er nog steeds moeilijk mee. Zelf heeft zij juist een moeilijke periode achter de rug met een zware darmoperatie. Het zonnetje leek voor de twee Vlaardingers eindelijk weer te gaan schijnen. Maar dat duurde maar kort.

Bizarre verhaal

"Eindelijk konden wij weer op de fiets stappen, onze grootste hobby, om alle ellende van de afgelopen maanden even te vergeten," begint Emmy Lejour haar bizarre verhaal. "Die zaterdag in juli fietsten wij vanuit Holy richting het centrum via de Trekkade. Ongeveer ter hoogte van de houten loop/fietsbrug over de Vlaardinger Vaart kwamen twee fietsers ons tegemoet. Het fietspad is daar niet breed en wij reden achter elkaar. De tegemoetkomende fietsers bleven zij aan zij rijden en daar maakte mijn partner Chris een opmerking over. Nietsvermoedend fietsten wij verder, totdat één van de fietsers zich omdraaide en ons achterna kwam. Hij gaf mijn partner een forse duw tegen zijn schouder, zodat die van zijn fiets viel."

Pijn

"Hij kwam op de rand van het fietspad en talud terecht en kermde het uit van de pijn. Gelukkig kwam er snel hulp. Een passant, die op de ambulancedienst werkt, belde meteen 112 en begon met de verzorging.
Ook een jonge scooterrijder bood hulp, deed zijn jas uit en legde die over Chris." Daarna ging het allemaal snel. "De ambulance kwam en nam mijn partner mee naar het ziekenhuis. Daar werden de letsels geconstateerd, waarvoor hij nog steeds wordt behandeld. Ik begrijp best dat je weleens boos kan worden, maar bewust zo'n actie uitvoeren kan ik niet begrijpen. Op mijn vraag of ik zijn naam mocht hebben, reageerde hij niet om even later uit het zicht te verdwijnen."

Aangifte

Emmy Lejour deed daarna aangifte bij de politie. "Ik hoorde vijf weken niets tot ik vorige week een telefoontje kreeg met de mededeling dat zij in gesprek zijn met de veroorzaker, verder konden zij geen mededelingen doen."
De Vlaardingse zou nu alleen nog dolgraag in contact willen komen met de twee hulpverleners, de man van de ambulancedienst en de jongeman op de scooter. ''Ik wil ze heel graag bedanken voor de hulp, daar had ik op het moment van het ongeluk geen tijd voor."

Als iemand weet wie deze redders in nood zijn of misschien ben je het zelf wel, neem dan even contact op of stuur een mailtje naar: redactie.gv@persgroep.nl

Meer berichten