"Je kan bij de Omroep altijd binnenlopen en aanschuiven. Bij álle programma's!" Dus heb je iets te vertellen? Op naar Hoogstraat 82. Of luister mee via de website, app of 107.8 FM. (Foto: Britt Planken)
"Je kan bij de Omroep altijd binnenlopen en aanschuiven. Bij álle programma's!" Dus heb je iets te vertellen? Op naar Hoogstraat 82. Of luister mee via de website, app of 107.8 FM. (Foto: Britt Planken) (Foto: )

Frisse start van het nieuwe radioseizoen

Omroep Vlaardingen is het nieuwe radioseizoen daadwerkelijk in het nieuw begonnen. Het logo kreeg een opfrisbeurt, de app is gelanceerd en de programmering is verbeterd.

Door Britt Planken

VLAARDINGEN - "We willen dit seizoen stappen maken", zegt voorzitter Paul Marseille. "Op dit moment voelen hele jonge óf oudere luisteraars zich betrokken bij de Omroep. We willen meer mensen bedienen. Daar past ook een nieuwe uitstraling bij." Het logo werd daarom opgefrist en naast de website is er nu dus ook een handige app. Radioliefhebbers kunnen daarmee alle uitzendingen live beluisteren én terugluisteren. Sommige uitzendingen zijn ook op beeld te volgen en uiteraard heeft het laatste nieuws een prominente plek gekregen. Daarnaast is de programmering verbeterd én dankzij een samenwerking met Omroep Wetering aangevuld met het dagelijkse 'Regiomagazine' en religieus getinte uitzendingen op zondag. Het is duidelijk dat de mannen en vrouwen van de Omroep hun missie serieus nemen. Zo kwam Waterweg Wordt Wakker-presentator Aad van der Steen er tijdens de zomerstop achter dat veel ochtendshows al om zes uur 's ochtends starten. "Als mensen rond die tijd een kanaal uitzoeken, is het wel zo handig als wij er ook al zijn", was zijn conclusie. Collega-presentator Paul Marseille ging mee in het voorstel. "Ik vond het een onzalig idee, maar ik ben een democraat in hart en nieren", lacht hij. Zo kwam het dat de heren afgelopen maandag respectievelijk om vier uur en kwart over vijf 's ochtends naast hun bed stonden. Van slaperige stemmen was echter geen sprake. Het radiomaken geeft hen voldoende energie om luisteraars een bruisende start van de dag te bezorgen. "Een ochtendprogramma is het allermooiste wat je als radiomaker kan bereiken", stelt Aad gelukzalig. Omroep Vlaardingen is een van de weinige lokale stations met een bijna continue programmering. Toch ziet het station de lege uurtjes graag gevuld. Enthousiaste vrijwilligers voor een radioprogramma, de redactie of de techniek zijn daarom altijd welkom.

Britt Planken
Meer berichten