Extra editie op zaterdag 25 augustus op Hoogstraat 210 van 12 – 14 uur. Daarna weer in De Windwijzer aan de Schiedamseweg.
Extra editie op zaterdag 25 augustus op Hoogstraat 210 van 12 – 14 uur. Daarna weer in De Windwijzer aan de Schiedamseweg. (Foto: )

Portretten van Vlaardingen gaan weer van start

Zaterdag 25 augustus staat de mobiele dialoogtafel op de stoep voor de Platenreus op Hoogstraat 210. Vanaf vrijdag 31 augustus pakken tekstschrijver Marleen Bos en kunstenares Bojoura Stolz de geplande reeks weer op met vijf edities op het plein voor De Windwijzer aan de Schiedamseweg.

Vlaardingen - Met de vraag Mag ik je een cadeautje geven? nodigen de twee Vlaardingse dames passanten uit aan een mobiele dialoogtafel voor een gesprek. De ontmoetingen leggen zij vast in woord en beeld en verschijnen vervolgens op www.portrettenvanvlaardingen.nl. Vanaf de eerste editie reageren de deelnemers enthousiast. Bojoura: "Mensen zijn verrast over de intimiteit en veiligheid waarin het gesprek plaatsvindt. We luisteren, kijken en geven aandacht aan wat de genodigde aan tafel wil vertellen. Het levert prachtige, soms ontroerende, maar vooral eerlijke verhalen op." Marleen: "Het project laat zien wat het oplevert als we even stil staan bij de ander. Als we luisteren naar elkaar in plaats van oordelen.'' Met een tentoonstelling in De Windwijzer wordt het project passend afgerond. De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 19 oktober.

De geportretteerden en andere stadsbewoners kunnen elkaar daar ontmoeten.

Meer berichten