Een hond in plaats van juf voor de klas, met een les in hondentaal...

Regio - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Vooral voor de jongste kinderen een spannende tijd: zijn er nieuwe gezichten in de klas? Moet ik nu de hele dag stilzitten in groep 3? Zou de nieuwe juf net zo lief zijn als de vorige? Zo'n 5.000 kinderen staat dit jaar een verrassing te wachten. In plaats van een juf of meester krijgen zij een echte hond voor de klas!

Scholen die zich nu aanmelden, krijgen bezoek van een van de 100 vrijwilligers van het Sophia SnuffelCollege. Samen met hun speciaal daarvoor geteste SnuffelHond komen zij in drie korte lessen vertellen over de hondentaal, zodat niemand meer gebeten wordt of bang hoeft te zijn voor honden. 

Bij het Sophia SnuffelCollege leren de kinderen van groep 1 tot en met 4 alles over de lichaamstaal van honden en hoe ze daarop moeten reageren. Bij het eerste bezoek wordt kennisgemaakt met een handpop. Tijdens de tweede en derde les komt de SnuffelHond mee de klas in en wordt de theorie in praktijk gebracht. 

Na afloop van de lessen krijgen alle kinderen een SnuffelDiploma. Daarvan heeft de Sophia-Vereeniging er de afgelopen 25 jaar al bijna 150.000 uitgeschreven. 

Wie als ouder, leerkracht of vrijwilliger interesse heeft in het Sophia SnuffelCollege, vindt meer informatie op www.sophiasnuffelcollege.nl
 

Meer berichten