Foto:

Hondenbeet leidt tot reünie C.C. Grand

Onze Vlaardinger van de Week streek twaalf jaar geleden neer in onze stad en is sindsdien niet meer weg te denken uit onze muziekscene. Als gitarist, bandleider en singer/songwriter, maar ook als reparateur van gitaren. "Mooier wordt het niet, ik houd van muziek én de techniek erachter", prijst Corvin Silvester zichzelf gelukkig. Onlangs glipte dat geluk bijna door zijn vingers, toen hij een ruzie tussen drie honden probeerde te sussen. Hij raakte flink gewond aan zijn hand. Spelen kan voorlopig niet meer. Toch heeft dat ongeluk hem veel gebracht; Corvin realiseert zich meer dan ooit dat hij echt fantastische mensen om zich heen heeft. Muzikale vervangers vinden was geen enkel probleem. "Daar ben ik heel dankbaar voor!" 


Waar kom je vandaan?
"Ik ben geboren in Diepenveen, op de grens van Overijssel en Gelderland. Daarna heb ik nog in Deventer en Dordrecht gewoond."

Wat bracht je naar deze stad?
"De muziek en de liefde. Ik speelde in de band Vegas for Millions en we repeteerden in Villa Musica, aan de Dijklaan. De zus van de drummer was Leonie. Toen ik haar zag was ik op slag verliefd! We zijn al vijftien jaar bij elkaar en sinds twee jaar getrouwd."

Voel je je inmiddels een echte Vlaardinger?
"Ja, ik ben heel trots dat ik een Vlaardinger ben geworden! Het is een strijdbare stad, echt een stad met een hart. Hier ga ik nooit meer weg!"

Sinds wanneer maak je muziek?
"Toen ik vijftien was stopte ik met competitie motorcross, dus moest ik een andere hobby zoeken. Een vriend was gek van Metallica en had een gave gitaar. Dat geluid wat hij daarmee maakte was te gek! Dat wilde ik ook. Ik denk dat ik sindsdien in meer dan vijftig bands heb gespeeld."

Vertel eens over je muzikale ontwikkeling?
"Tot mijn heb ik 26e alleen maar metal gemaakt. Dat klonk waarschijnlijk nergens naar en op een gegeven moment was ik het aardig zat. Toen ben ik akoestisch gaan spelen en heb ik een jaar een identiteitscrisis gehad. Tot ik een advertentie zette en Geoffrey ontmoette, van Vegas for Millions. Door die band ben ik eigenlijk gaan zingen. We speelden Britpop en traden vaak op. Het hoogtepunt was met Snow Patrol in Paradiso: uitverkocht. Twaalf jaar geleden richtte ik Crowjane op. We hebben even een pauze gehad, maar ik ben heel trots op ons laatste werk! En er was natuurlijk C.C. Grand, mijn volwassen stap naar countryrock. Daarnaast ben ik ook als zzp'er bezig. Ik heb muziek voor een serie en een reclame gecomponeerd en er komt een volwaardig solo-album aan, alleen door die vinger is daar nu een rem op gekomen.

Wat dacht je toen die hond in je hand beet?
"Het is klaar nu. Mijn rechterpols deed ontzettend pijn en ik voelde mijn linkerhand niet meer. Het bot stak eruit. Het is de vraag hoe mijn hand zich ontwikkelt qua gevoeligheid, maar het geneest goed. Ik heb er vertrouwen in! En ik werk al weer in de repair shop. Mocht het toch niet goedkomen, dan neem ik een prothese."

Voor fans van C.C. Grand is die beet eigenlijk een gelukje...
"Ik had nog solo-optredens staan, waaronder op het Zomerterras. Rutger zei: die ga je natuurlijk niet afzeggen, ik ga voor je spelen! Toen bleek dat Gerben, Remus en Remco (als vervanger van Stefan) ook wilden meedoen. De organisatie van het Zomerterras vond het goed, dus 11 augustus is er tussen 18.30 en 19.30 een eenmalige C.C. Grand reünie. Te gek!"

Naam: Corvin Silvester Keurhorst-Van Wees
Leeftijd: 44 (21 juni 1974)
Leeft met: Zijn vrouw Leonie en honden Swieb en Pip
Muzieksmaak: Van social distortion tot country
Contact: 'Corvin Silvester' en 'Crowjane' op Facebook en
www.corvinsilvester.com

Britt Planken
Meer berichten