Een treintje modderaars baant zich moeizaam een weg door het kroos van een Broekpoldersloot. (Foto: Persgroep/gsv)
Een treintje modderaars baant zich moeizaam een weg door het kroos van een Broekpoldersloot. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

Mudrun is een feest, maar vergt conditie!

VLAARDINGEN – "Zin an, met mijn Mudbuddys." "Het is lachen joh. Doe mee." Het zijn zomaar wat van social media geplukte reacties na de aankondiging, dat de Mudrun er weer aankomt.

Organisator Hans van der Have glundert. "De aanmeldingen stromen al aardig binnen. Daaraan merk je, dat het voor velen aan vast agendapunt aan het worden is. Maar", heft hij ook even het waarschuwende vingertje, "het is zeker een genot om mee te doen, toch is het belangrijk fysiek goed beslagen ten ijs te komen. Men moet zelf zijn verantwoordelijkheid nemen. In hun enthousiasme overschatten sommigen, en we maken het steeds weer mee, zichzelf wel eens. Dan zitten niet alleen zijzelf, maar ook wij met de nare gevolgen." Van der Have en zijn crew maken er in ieder geval op zondag 9 september weer een mooie tocht door de Broekpolder van. "De meeste hindernissen blijven hetzelfde. Maar voor de variatie verzinnen we weer wat nieuwe onderdelen."

Ook een jeugd-run
VLAARDINGEN – Ook jeugd tussen 12 en 17 jaar kan nu meedoen aan de Mudrun. Zij leggen 7,5 km af en dienen begeleid te worden door een volwassene, die zelf ook deelnemer is. Meer info daarover en afstanden voor deelnemers vanaf 18 jaar is te vinden op www.mudrunvlaardingen.nl.

Britt Planken
Meer berichten