De kinderen kunnen lekker bij het kampvuur hun eigen marshmallows bakken. (Foto: De Vreemde Vogel)
De kinderen kunnen lekker bij het kampvuur hun eigen marshmallows bakken. (Foto: De Vreemde Vogel) (Foto: De Vreemde Vogel)

Het is zomer bij De Vreemde Vogel

De Vreemde Vogel bestaat vijf jaar, het terrein met de bijzondere slaapplekken aan de rand van de Westwijk.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – Ruim 5 jaar geleden begonnen Davy en Petra Knijnenburg met De Vreemde Vogel. Sindsdien is het hard gegaan met een eigen festival en positieve reacties van de gasten. "Wij merken dat het werkt wat we doen. Gasten voelen zich op hun gemak en genieten van de bijzondere plek", zegt Petra Knijnenburg. "Zelf vinden wij het ook leuk om steeds nieuwe dingen toe te voegen. Zo hebben wij net onze BBQ en Vuurplaats af, een heerlijk plekje voor onze slaapgasten om lekker te genieten van een vuurtje bij ondergaande zon." Ook de bruidsparen hebben veelal buiten hun ja-woord kunnen geven.

De Vreemde Vogel heeft sinds 14 juli traditiegetrouw een avondkaart met de ZomerAvondDiners. Met een eigen pizza-oven, tafel-BBQ's en een wisselend 3-gangen weekmenu wordt er ook nu veel aandacht gegeven aan de beleving. "Wij hebben gemerkt dat zowel onze slaapgasten als gasten uit de regio graag met kinderen komen eten. Daarom wilden wij het eten wat spannender en actiever maken. Van het maken van je eigen pizza in de pizza-oven op het terras of het maken van een eigen hamburger op de tafel-BBQ worden kinderen een stuk enthousiaster dan dat ze een uur stil moeten zitten. En wat ons betreft mogen kinderen ook lekker van tafel als ze klaar zijn. Naar de schapen, de zandbak of naar de speeltuin die onlangs nog is uitgebreid. Dan hebben de ouders ook even een moment met z'n tweetjes", zegt Petra Knijnenburg.

Het Tuincafé van De Vreemde Vogel aan de Van Baerlestraat 252 te Vlaardingen (Westwijk) is van 14 juli tot 26 augustus iedere dag van 10.00 uur tot 20.00 uur geopend. Reserveren voor de BBQ en Pizza is aan te bevelen via de mail: info@devreemdevogel.nl.

Britt Planken
Meer berichten